Modelul Tesla desprins din NFS: de ce vrea Elon Musk să pună propulsoare de rachetă pe mașină

Modelul Tesla desprins din NFS: de ce vrea Elon Musk să pună propulsoare de rachetă pe mașină

Din când în când Elon Musk se laudă. Și de data asta s-a lăudat că va face o Tesla zburătoare. Și va folosi propulsoare de la SpaceX.

Până acum, Elon Musk a reușit, cu Tesla, să dezvolte compania într-un jucător global important în industria mașinilor electrice. Apoi, a trimis modelul Roadster în spațiu fără vreun motiv, doar pentru că a mutut. Dar ca să reușească să ridice mașina de la pământ a folosit o rachetă.

Pentru următorul Roadster, Elon Musk susține că vrea să facă prima mașină Tesla zburătoare. Iar acest model ar urma să fie lansat în 2022. Șeful Tesla se gândeşte să instaleze propulsoare de rachete lângă numărul de înmatriculare. Ar fi ca în jocurile Need For Speed cu NoS ca să accelerezi la viteze incredibile. Dar nu va fi NoS, ci ceva mai bun. Dacă se va întâmpla vreodată.

Elon Musk s-a lăudat cu acest demers pentru Tesla într-o discuție cu Joe Rogan. „Vom pune tehnologie de rachete pe maşină. Vreau să plutească. Încerc să îmi dau seama cum să fac acest lucru fără să omor oameni. M-am gândit că poate o putem face să plutească, dar nu foarte sus. De exemplu, la un metru deasupra solului sau ceva de genul ăsta”, a spus Musk, conform The Verge.

Înainte de Tesla zburătoare, Tesla în spațiu

În 2018, întreaga planetă s-a amuzat că Musk a vrut să trimită o mașină în spațiu. Apoi a făcut-o. La începutul lui noiembrie 2018, Tesla Roadster a trecut deja de orbita planetei Marte.

Tesla lui Musk s-ar putea apropia din nou de Pământ pe la sfârșitul acestui mileniu, mai exact prin 2091. Iar șansele ca mașina lui Musk să ne lovească planeta sunt de vreo 6%, dar peste câteva milioane de ani. Și asta în caz că-ți făceai griji că e pierdută. E aproape pierdută, dar dacă supraviețuiește spațiului poate generațiile viitoare o vor revedea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: