31 mai 2021 | 17:15

Modelul Logan pe care l-ai vrea la vânzare în România: transformarea care-ți taie respirația

ACTUALITATE
Modelul Logan pe care l-ai vrea la vânzare în România: transformarea care-ți taie respirația

Logan a ajuns deja la cea de-a treia generație și știi deja ce-ți oferă Dacia pe cele mai noi modele. Renault s-a gândit, însă, la o transformare care-ți taie respirația.

Dacia e parte din grupul Renault, dar vehiculele din gama constructorului autohton se vând și în alte regiuni, dar sub sigla Renault. E un lucru valabil și pentru cea mai nouă generație de Logan, care se vinde pe piața din Turcia sub denumirea de Renault Symbol. Dar francezii s-au gândit să forțele un pic prețurile în sus.

Așa că au venit cu un Logan redesenat, pe care se pregătesc să-l vândă în țara lui Erdogan sub numele de Renault Taliant.

Seamănă, la prima vedere, cu Logan 3 – pe care-l găsești sub marca Dacia. Dacă studiezi cu atenție, însă, modelul e mult mai elegant și, pe cale de consecință, mai scump.

Modelul Logan pe care l-ai vrea la vânzare în România

Modelul care va fi disponibil pentru piața din Turcia arată mult mai bine decât ce-ți oferă Logan la ora actuală. Arată a Renault Symbol la exterior, dar bordul e cu totul altceva. Există blocuri optice cu semnătura luminoasă C (la actuala generația de Logan s-a preferat Y-ul), iar ecranul central e de mari dimensiuni.

Interiorul noului Taliant seamănă izbitor cu cel al Loganului, însă există și unele diferențe notabile. De exemplu, la Taliant avem guri de ventilație diferite și un alt display deasupra consolei centrale. Avem, de asemenea, și un volan diferit.

Prețul este, evident, mai mare.

Versiunea cu dotările de bază pleacă de la 17.400 de euro, dar un model echipat cu tot ce-ți trebuie, full options, poate sări de 27.000 de euro, adică chiar mai mult decât un model Clio. În Turcia, marca Dacia este prezentă cu toate modelele sale, cu excepția Logan, care a fost vândut sub numele Renault Symbol. Acesta a dispărut odată cu lansarea Taliant.