Mii de lei de la stat, pentru familiile din România. Ce trebuie să faci pentru a obține banii

Mii de lei de la stat, pentru familiile din România. Ce trebuie să faci pentru a obține banii

Guvernul României a lansat o amplă campanie de ajutorare a familiilor din țara noastră, care au traversat în ultima perioadă situații dificile, pe fondul calamităților naturale.

Știm cu toții faptul că, în ultimele zile, multe localități din România, mai ales din Estul țării, s-au confruntat cu fenomene meteo extreme, care au dus, în unele locuri, la inundații de proporții.

Multe familii s-au trezit cu gospodăriile inundate, cu aparatura electrocasnică și mobila complet distruse de șuvoaiele de apă.

În acest context, Guvernul României va aloca mii de lei familiilor afectate de inundații.

Cum vor fi distribuiți banii pentru inundații

-câte 6.000 lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de peste 75%, inclusiv;

-câte 4.000 lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie cuprinsă între 50%, inclusiv şi 75%;

-câte 2.500 lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie cuprinsă între 25%, inclusiv şi 50%

-câte 1.500 lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de până la 25%.

Mai mult decât atât, sunt prevăzute și sume mai consistente, pentru cazurile mult mai dramatice, cand un membru al familiei își pierde viața în astfel de circumstanțe nefericite. Concret, în cazul în care, urmare inundaţiilor, alunecărilor de teren şi fenomenelor meteorologice deosebite se înregistrează pierderi de vieţi omeneşti, familia persoanei decedate „beneficiază suplimentar de suma de 7.500 lei, indiferent de numărul victimelor”.

Potrivit Executivului, ajutoarele vor fi alocate în limita unui fond de 5.000.000 lei.

„Prin proiectul de hotărâre a Guvernului se propune instituirea acordării de ajutoare de urgenţă pe parcursul anului 2021, pentru sprijinirea populaţiei afectate de inundaţii, alunecări de teren, fenomene meteorologice periculoase, produse în anul 2021. Ajutoarele de urgenţă se vor acorda în limita sumei de 5.000.000 lei din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale”, au transmis autoritățile guvernamentale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: