Microsoft scumpește prețurile, pentru prima oară într-un deceniu: ce utilizatori vor fi afectați

Microsoft scumpește prețurile, pentru prima oară într-un deceniu: ce utilizatori vor fi afectați

Pentru prima oară în peste 10 ani, Microsoft începe să umble la prețuri, iar mărirea este semnificativă. Din fericire, vor există și câteva categorii de utilizatori care vor rămâne cu vechile prețuri.

Corporația Microsoft a anunțat o creștere de prețuri la nivel global. Este vorba de o majorare cu 20% a prețurilor pentru pachetul software intitulat popular Microsoft 365. Ca referință, respectiva suită include servicii populare ale gigantului american, precum Teams și Outlook, atrage atenția Reuters.

Când se scumpesc produsele Microsoft

În următoarele șase luni, vor înregistra o creștere a prețului toate pachetele Microsoft 365 pentru utilizatori business, de orice nivel al afacerii.

Pentru context, Microsoft 365 a generat încasări de 53,9 miliarde de dolari în cel mai recent an fiscal, aproximativ o treime din vânzările totale ale companiei americane, de 168 miliarde de dolari.

Deși este clar că pachetul Microsoft 365 este ”vaca de muls” a companiei, este important de reținut că gigantul din Redmond nu a mai umblat la prețul practicat pentru suită din 2011. În plus, schimbarea va afecta doar clienții corporate, a atras atenția Jared Spataro de la Microsoft, vicepreședintele diviziei responsabile de Microsoft 365.

Tot Spataro a insistat pe faptul că, de la lansarea pachetului, acesta a ajuns să includă peste 20 de aplicații și servicii. „Această actualizare a prețurilor reflectă valoarea crescută pe care am livrat-o clienților în ultimii zece ani”, a declarat oficialul companiei americane.

Cu această ocazie, Microsoft a dat asigurări că nu va modifica prețurile versiunilor pachetului de software Microsoft 365 pentru consumatori obișnuiți, casnici și nici pentru clienții din educație. Cu alte cuvinte, dacă folosești Microsoft 365 acasă, datorită suite Office sau soluției de cloud OneDrive, ar trebui să fii în regulă.

La scurt timp după publicarea anunțului, la sfârșitul săptămânii trecute de tranzacționare, acțiunile Microsoft au atins un nivel record. La finalul ședinței de la bursă au sărit cu 1,8% până la 295,96 dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: