Mârlănia românească, în cifre exacte: toți se plâng de șefi și salarii, dar cum sunt angajații români
În general, mentalitatea angajatului român tinde către a judeca, în fel și chip, atât mediul de lucru, cât și comportamentul șefilor sau politica anumitor companii. De asemenea, numeroase nemulțumiri se îndreaptă și către nivelul salarial, dar adevărul este că nici angajații nu sunt chiar „ușă de biserică”.
Conform unui sondaj recent realizat de către D&D Research pentru BestJobs, numeroși angajați nu au o atitudine tocmai corectă față de angajator, în perioada recrutărilor.
Ce fac, mai exact, angajații
Studiul despre care vorbim scoate la iveală faptul că 73% dintre candidați ar renunța însă la noul job în perioada de probă fără să anunțe angajatorul dacă întâmpină situații pe care le consideră neplăcute, deși procesul de schimbare a jobului poate dura până la 6 săptămâni în cazul angajaților white collar și chiar până la 6 luni în cazul angajaților din categoria gold collar.
Dintre aceștia, relevă datele studiului nostru, 27% consideră imorală impunerea vaccinării și ar fi determinați să părăsească jobul fără păreri de rău.
54% dintre persoanele care susțin această practică discutabilă, invocă, drept motive, lipsa de profesionalism a colegilor sau a superiorilor, neconcordanța între condițiile discutate în cadrul interviului și realitatea din activitatea de zi cu zi, încălcarea condițiilor obișnuite de muncă prin nerespectarea programului sau a gradului de dificultate a jobului, întârzierea plății salariului.
Mai mult decât atât, dacă ar dobândi o moștenire sau ar câștiga la loterie, alți 17% spun că nu ar mai privi în urmă și ar dispărea din fața angajatorilor, dacă s-ar afla pe punctul de a se angaja.
Ce-i drept, acest studiu scoate la iveală o realitate dureroasă de pe piața muncii din România. Nu putem afirma că vina aparține exclusiv angajatorilor, deși, pe bună dreptate, în unele cazuri aceștia sunt demni de toată critica din lume. Iată, totuși, că, în unele situații, și angajații au partea lor de vină,