19 iun. 2021 | 12:05

Luminile puternice din cadrul TikTok, o sursă de stres: află cum le poți evita

ACTUALITATE
Luminile puternice din cadrul TikTok, o sursă de stres: află cum le poți evita

Unele persoane sunt deranjate de iluminarea puternică a display-urile telefoanelor. Utilizatorii aplicației TikTok pot însă dezactiva luminile puternice din pentru a evita această neplăcere.

În timp ce pagina TikTok oferă o nesfârșită sursă de conținut, utilizatorii pot da din greșeală peste videoclipuri cu imagini vizuale intense. Luminile intermitente pot fi dăunătoare pentru cei cu anumite condiții de sănătate, cum ar fi migrenele și tulburările de procesare senzorială, putând declanșa totodată o criză în cazul epilepticilor.

Se estimează că 65 de milioane de oameni din lume au epilepsie și, potrivit Fundației Epilepsie, unul din 26 de americani va dezvolta epilepsie la un moment dat în viața lor.

„Pentru persoanele cu epilepsie fotosensibilă, expunerea la lumini intermitente la anumite intensități sau la anumite tipare vizuale poate declanșa convulsii. În timp ce populația celor cu epilepsie fotosensibilă este mică, impactul poate fi destul de grav”, a declarat președinta Fundației Epilepsie Laura Thrall într-o declarație pentru TikTok.

Într-un efort de a-și face platforma mai accesibilă pentru utilizatorii afectați, TikTok a adăugat funcții la sfârșitul anului 2020 pentru a filtra videoclipurile fotosensibile. La sfatul susținătorilor epilepsiei, TikTok avertizează acum utilizatorii înainte de a afișa conținut fotosensibil care poate declanșa convulsii și le oferă acum opțiunea de a trece peste toate videoclipurile fotosensibile în viitor.

Pașii de urmat pentru a dezactiva luminile puternice din cadrul aplicației TikTok

Dacă nu ai apăsat „Omiteți tot” prima dată când ai primit un avertisment pentru conținut fotosensibil sau dacă dorești să derulezi fără întrerupere pagina ta, poți comuta manual filtrul. Iată cum poți dezactiva conținutul fotosensibil pe TikTok.

1. Accesează fila profilului tău – poți accesa acest lucru atingând pictograma „Eu” din colțul din dreapta extrem al barei de meniu din partea de jos a ecranului.

luminile puternice tiktok

Acesează fila profilului tau

2. Navighează la pagina Setări și confidențialitate – apoi, atinge cele trei puncte din colțul din dreapta sus al ecranului, care te va duce la meniul „Setări și confidențialitate”. Derulează în jos pentru a găsi „Accesibilitate” la „Conținut și activitate”.

luminile puternice tiktok

Navigheaza la pagina Setari si confidentialitate

Dacă atingi „Accesibilitate”, vei ajunge la un meniu în care poți activa miniaturile animate, filtra videoclipurile fotosensibile și activa subtitrarea. Pentru a evita luminile intermitente pe pagina ta, comută de la oprit la pornit ”Eliminați videoclipurile fotosensibile”, care, după atingere ar trebui să fie verde.