Cum activezi accesibilitatea la iPhone X ca să-l folosești mai ușor

Cum activezi accesibilitatea la iPhone X ca să-l folosești mai ușor

Dacă vrei să manevrezi cu o ușurință sporită cel mai nou smartphone Apple, ar fi bine să știi cum activezi accesibilitatea la iPhone X.

Pentru fanii terminalelor Apple, iPhone X este un pic ciudat la început. Tot ce ai învățat în zece ani de utilizare a unui smartphone creat în Cupertino trebuie să uiți. Totul s-a schimbat în materie de interacțiune cu aplicațiile deschise, cu pictogramele de pe ecranul principal, cu Centrul de Control, centrul de notificări și nu numai.

În mare parte, schimbările sunt derivate din prisma faptului că nu mai ai un buton Home în partea de jos a ecranului. Având însă în vedere cât de radicală este acea alegere de design, cei de la Apple au făcut o treabă destul de bună în a implementa o serie de gesturi care să înlocuiască omniprezentul buton.

Dacă ar fi să listez toate gesturile, s-ar putea să nu întâmpini dificultăți în a le ține minte. Cu un swipe din rama inferioară ieși din orice aplicație deschisă. Tot cu un swipe în sus deblochezi telefonul. Dacă faci un swipe în sus și ții degetul câteva momente la jumătatea ecranului, vezi toate aplicațiile deschise. Pentru a închide una dintre ele, ții câteva momente degetul pe ea și, când ți-a apărut un minus pe fundal roșu în stânga sus, poți face un swipe în sus ”ca pe vremuri”. Un swipe în jos din colțul din dreapta sus îți deschide Centrul de Control, iar un swipe în jos din stânga sus îți deschide centrul de notificări și facilitează accesul rapid la lanternă și cameră.

La iPhone X, lipsește însă opțiunea de coborâre a interfeței oricărei aplicații la jumătatea ecranului. Aceea se realizează pe orice smartphone Apple începând cu iPhone 6 și până la 8 Plus printr-un dublu tap, fără apăsare, pe butonul de Home. Pentru profita de un gest similar pe iPhone X, trebuie să mergi în Configurări sau Settings, la secțiunea General și să faci un tap pe Accesibilitate. Bifa care te interesează este Accesare ușoară.

După ce ai activat Accesare ușoară, fă un swipe discret în jos pe linia de la baza ecranului și imediat îți va coborâ întregul conținut de pe ecran în jos. Acest mecanism te ajută enorm, dacă întâmpini dificultăți în a folosi telefonul cu o singură mână.

iPhone X accesare ușoară

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: