Lovitura dată de Marea Britanie pieței criptomonedelor: de ce a interzis Binance
Autoritățile britanice au interzis Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din lume. E posibil ca decizia să nu rămână fără ecou.
Pe măsură ce criptomonedele au început să atragă atenția multor investitori, autoritățile de reglementare au început să se uite mult mai atent la aceste active. Marea Britanie a luat chiar o decizie dură: a decis să interzică cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din lume.
Binance a fost interzisă de Autoritatea de supraveghere financiară din Marea Britanie.
Binance, interzisă în Marea Britanie
Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA) a decis că Binance nu poate desfășura nicio „activitate reglementată„ în Marea Britanie, emițând totodată un avertisment cu privire la site-ul companiei, binance.com, în care recomandă consumatorilor să fie precauți cu privire la promisiunile de câștiguri ridicate din investițiile în active crypto.
Decizia vine în contextul unei serii de măsuri luate de autoritățile de reglementare și supraveghere financiară din întreaga lume împotriva platformelor de tranzacționare a criptomonedelor.
Binance.com este un schimb online centralizat care le oferă utilizatorilor o gamă largă de produse financiare și servicii, printre acestea numărându-se achiziția și tranzacționarea unui număr substanțial de criptomonede, precum și portofele digitale, acțiuni futures, valori mobiliare, conturi de economii și chiar împrumuturi.
Binance Group, care are filiale în întreaga lume, este înregistrat în Insulele Cayman.
Avertismente din toate părțile
FCA afirmă că Binance Markets Limited (BML), filiala londoneză a grupului, nu are voie în prezent să desfășoare nicio activitate reglementată fără consimțământul primit în scris din partea autorității de supraveghere financiară. BML e obligată acum să-și sisteze operațiunile din Marea Britanie, iar termenul-limită e miercuri, 30 iunie.
S-a luat această decizie drastică după ce s-a descoperit că Binance Group nu deține niciun fel de autorizație sau licență pentru a desfășura activități reglementate în Marea Britanie. Deși FCA nu reglementează criptomonedele, aceasta reglementează activele crypto, companiile având obligația de a cere autorizarea de către autoritate pentru a vinde sau face publicitate unor astfel de servicii în Marea Britanie.
Pe scurt, asta înseamnă că britanicii nu vor mai putea folosi serviciile oferite de Binance pentru a paria pe fluctuațiile din prețul unei criptomonede, însă vor putea folosi în continuare site-ul companiei pentru a cumpăra și vinde criptomonede. Este, totuși, o lovitură dată pieței criptomonedelor.
Replica Binance a venit imediat:
„BML este o entitate legală separată și nu oferă produse sau servicii prin intermediul site-ului Binance.com”, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei.