08 oct. 2021 | 08:14

Lovitură majoră pentru șoferii dintr-un mare oraș din România: limitarea de viteză te va uimi

ACTUALITATE
Lovitură majoră pentru șoferii dintr-un mare oraș din România: limitarea de viteză te va uimi

În urmă cu câteva zile, scriam de propunerea Uniunii Europene de a limita viteza de deplasare în centrul orașelor până la pragul de 30 de kilometri la oră. Acum, deja s-a votat o astfel de măsură într-un important oraș din România și, cu siguranță, nu este o veste bună pentru șoferii români.

În orașul de la poalele Tâmpei, primarul Allen Coliban a anunțat cu mândrie că propunerea sa de limitare a vitezei de deplasare în centrul orașului și în cartierul Schei la pragul de 30 de kilometri pe oră a fost avizată de Comisia de Circulație. În consecință, ar trebui să intre în vigoare în curând.

Brașov, primul oraș din România cu 30 kmph

”Mă bucur să vă anunț că în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei de circulație a fost avizată favorabil propunerea mea privind limitarea vitezei de circulație la 30km/h. Am luat decizia de a face această propunere în urma sesizărilor venite de la brașovenii care locuiesc în zona Șchei și în centrul istoric privind aglomerația, gălăgia, poluarea, trepidațiile care deteriorează clădirile”, a anunțat Allen Coliban.

Primarul este foarte încântat de inițiativa sa și, prin intermediul autorităților locale, va monitoriza atent respectare noilor prevederi legislative la nivelul orașului Brașov. Din câte se pare, Poliția Națională se va implica activ în amendare celor care nu respectă limita de 30kmph.

”Suntem în discuții cu ei pentru un proiect privind amplasarea de radare fixe. Această decizie va intra în vigoare de îndată ce Poliția Rutieră va aproba planul de semnalizare și Primăria va monta noile semne de circulație”, a mai anunțat primarul din Brașov.

Ca referință, centrul Brașovul era oricum incredibil de aglomerat, iar viteza medie era infimă. Astfel de inițiative nu vor rezolva însă sub nicio formă problema poluării, claxoanele probabil că vor fi și mai multe decât înainte. Poate știe Allen Coliban ceva ce brașovenii de rând nu cunosc.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele