Lista completă a orașelor în care poți merge cu Uber în România

Lista completă a orașelor în care poți merge cu Uber în România

Uber e un serviciu care s-a impus puternic în fața taximetriei clasice și se extinde, aproape de la lună la lună, în mai multe orașe din România.

Uber e un serviciu apărut pentru prima oară în București, dar care s-a extins în mai multe orașe din țară. Aproape lunar, compania adaugă un nou oraș mare în aplicație și le permite șoferilor de acolo să se înscrie în sistem și să efectueze curse.

Sunt adăugate, până acum, nu mai puțin de 12 orașe din România. Ți-am pregătit o listă cu toate orașele în care poți apela la serviciu pentru a te deplasa dintr-un loc în altul. E perioada concediilor, așa că un astfel de pont e binevenit.

Unde poți merge cu Uber în România

Cele mai recente orașe adăugate în aplicația Uber sunt Oradea și Brăila.

Compania americană anunță că, începând din 22 iulie, serviciul s-a extins și în aceste zone. Reprezentanții companiei adaugă: fie că vizitezi rude sau prieteni, UberX – opțiunea de călătorie pe care o cunoști atât de bine – este la un buton distanță pentru a-ți oferi curse sigure și accesibile și acolo.

Uber este acum disponibil în 12 orașe din România: București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Craiova, Galați, Pitești și Ploiești, Oradea și Brăila.

Păreri pro și contra

Pe de altă parte, însă, există mulți clienți care se plâng de prețurile mari de la Uber și susțin că aleg alte servicii similare disponibile pe piață.

Compania a susținut întotdeauna că tarifele sunt dinamice și sunt calculate diferit, pentru fiecare moment al zilei. De regulă, aceste tarife sunt influențate de vreme, condiții de trafic, șoferi aflați în acel moment la treabă și alte aspecte de acest fel. Recent, compania insistă că și-a îmbunătățit serviciul.

Cea mai mare actualizare va fi la punctele de preluare. Pasagerii vor vedea mai clar dacă locul de preluare se află pe partea stângă sau dreaptă a străzii. Pentru șoferi, acesta va fi, de asemenea, un lucru benefic, astfel încât vor ști de unde unde anume așteaptă pasagerul, astfel că poate conduce exact în punctul respectiv.

Anterior acestei actualizări, de multe ori, pin-ul de pe hartă era așezat în mijlocul drumului. Atât pasagerii, cât și șoferii vor obține, de asemenea, puncte de localizare mai detaliate. În loc să oferi doar adresa, caseta neagră din partea de sus a aplicației va oferi repere sau descrieri din apropiere.

Noile schimbări ale Uber sunt momentan valabile doar în SUA, dar vor veni curând și pe celelalte piețe, inclusiv în România.

Citește și: