Lista celor mai bogați oameni din lume, oficială: lovitura rușinoasă primită de Donald Trump

Lista celor mai bogați oameni din lume, oficială: lovitura rușinoasă primită de Donald Trump

Donald Tramp s-a numărat, timp de 25 de ani, printre cei mai bogați oameni din lume. E pentru prima dacă când fostul președinte nu este inclus pe lista Forbes.

Timp de 25 de ani, Donald Trump a fost prezent pe lista Forbes a celor mai bogați oameni din lume, alături de alți 400 de americani. Averea lui Trump este estimată la 2,5 miliarde de dolari. Ultimul miliardar de pe lista bogaților are o avere de aproximativ 400 de milioane de dolari, mai mulți decât fostul președinte al SUA. De asemenea, pentru a fi inclus în clasament averea necesară este 2,9 miliarde de dolari. Până acum se putea intra pe lista celor mai bogați oameni din lume cu 2,1 milioane de dolari.

De ce a scăzut averea lui Donald Trump?

Se pare că, cauza principală pentru care averea magnatului a scăzut în ultima perioadă, este pandemia. Criza sanitară i-a produs omului de afaceri pierderi de 600 de milioane de dolari. Asta s-a întâmplat ca urmare a faptului că piața imobiliară a avut mult de suferit de pe urma COVID-19. Oricum, averea lui a scăzut continuu, din momentul în care el a devenit președinte. Afacerile imobiliare au fost parțial eclipsate de creșterea vertiginoasă a prețurilor acțiunilor companiilor tech sau activelor digitale.

Averea omului de afaceri provine în procent de 75% din domeniul imobiliar. Acest sector a avut mult de suferit de pe urma pandemiei. Iar restricțiile impuse de criza sanitară i-a afectat și restul afacerilor din domeniul turistic și a terenurilor de golf. De asemenea, evenimentele de la Capitoliu și acuzele aduse acestuia de către Congresul de la Washington i-au afectat puternic brandul personal. În urma evenimentului, numeroase companii au rupt legătura cu acesta. Donald Trump  a adunat 1,6 miliarde de dolari din afacerile sale, în perioada 2016 și 2020. Salariul anual de 400. 000 de dolari obținut ca președinte al SUA, a fost donat.

Printre cei care nu au mai prins lista Forbes anul acesta se numără și prezentatoarea TV Oprah Winfrey, cofondatorul Gap – Doris Fisher și fondatorul companiei auto Nikola, Trevor Milton.

Citește și: