Limită de folosire a TikTok-ului: vin vremuri grele pentru utilizatori

Limită de folosire a TikTok-ului: vin vremuri grele pentru utilizatori

Timpul pe care îl petrecem în mediul virtual, în special pe platformele sociale, cum ar fi Instagram, Facebook sau TikTok, este din ce în ce mai mare. O problemă acută în acest sens se înregistrează în China, unde tot mai mulți tineri sunt efectiv dependenți de viața virtuală. Pentru a-i ajuta să scape de adicție, dar și pentru a preveni fenomenul, timpul petrecut online pe versiunea chineză a TikTok va fi limitat cetățenilor asiatici.

Douyin, versiunea chineză a aplicaţiei de postări video TikTok, va limita timpul său de utilizare de către copiii sub 14 ani. Vorbim, practic, despre o interdicție care presupune utilizarea pentru a mai puţin de 40 de minute pe zi.

Interdicții suplimentare pentru utilizatori

Mai mult decât atât, aceste 40 de minute vor fi disponibile minorilor menționați mai sus doar între orele 6:00 dimineaţa şi 22:00 seara.

Totuși, restricțiile TikTok nu vor afecta la fel de mulți copii. Potrivit unui articol din South China Morning Post (SCMP) , doar 0,34% dintre utilizatorii Douyin au sub 12 ani, iar 4,18% între 13-19 ani. Aceste cifre sunt departe de a fi certe, însă Douyin nu publică date demografice oficiale, pentru a ne putea forma o idee exactă.

Autoritățile chineze sunt într-un război deschis cu dependența de mediul virtual. De curând, au înăsprit regulile și pentru cei pasionați de jocuri video.

Din septembrie, toți tinerii chinezi cu vârste sub 18 ani se vor putea juca pe calculator doar trei ore pe săptămână. Noile restrictii vizează atât jocurile pe telefoanele mobile inteligente, cât și pe computere, au transmis autoritățile de la Beijing, în încercarea lor disperată de a stopa fenomenul dependenței de jocuri video.

Luna aceasta, analiștii de la Kaspersky au publicat un raport referitor la cele mai utilizate aplicații și servicii online de către copii. Îngrijorător este că YouTube, TikTok sau WhatsApp, toate au fost în topul aplicațiilor folosite de micuți pe timpul verii.

Când vine vorba de copiii cu terminale de Android, cei mai mulți dintre ei au petrecut într-o proporție semnificativă timp pe YouTube – 32,9%. Pe locul doi, cu 19%, se află TikTok. Nu în ultimul rând, aproximativ 16% dintre micuți au petrecut cel mai mult timp pe parcursul verii în WhatsApp.

Citește și: