11 iun. 2021 | 15:35

Legătura fascinantă dintre mineritul de Bitcoin și energia geotermală

ACTUALITATE
Legătura fascinantă dintre mineritul de Bitcoin și energia geotermală

El Salvador a devenit recent prima națiune din lume care este pe cale să adopte criptomoneda Bitcoin ca monedă oficială.

Măsura ar face ca națiunea din America Centrală să fie prima din lume care acceptă în mod formal criptomonedele ca fiind bani legali.

Acum, președintele țării, Nayib Bukele, are un plan pentru a-și realiza visurile criptografice: “mineritul” criptomonedelor alimentat de vulcani. Este încă o veste importantă pentru o țară care a ales să parieze totul pe moneda digitală extrem de volatilă.

Bitcoin se depreciază, dar este ales ca monedă oficială

Într-un anunț pe Twitter, Bukele a spus că l-a instruit pe președintele companiei de stat geotermice electrice LaGeoSV să înceapă să elaboreze planuri pentru instalațiile miniere de bitcoin care utilizează energie geotermală.

Președintele  El Salvador a susținut că ar fi o alternativă mult mai ecologică, folosind „foarte ieftin, 100% curat, 100% regenerabil, cu zero emisii de energie din vulcanii noștri”.

„Inginerii noștri tocmai m-au informat că au săpat o fântână nouă, care va furniza aproximativ 95 MW de energie geotermală 100% curată, cu zero emisii de la vulcanii noștri”, a scris președintele într-o postare. „Începem să proiectăm un hub complet de minerit Bitcoin”.

Tweet-ul a fost însoțit de un videoclip al unui utilaj de mare viteză cu vapori de apă pură, care ajută la această operațiune.

O mare majoritate de 62 dintre cei 84 de membri ai congresului din El Salvador au aprobat noua lege Bitcoin. De asemenea, țara are un parteneriat cu o platformă digitală, numită Strike, pentru a construi infrastructura financiară necesară.

Știrea vine pe măsură ce valoarea Bitcoin a fost pe o tendință descendentă constantă, cu valori care au atins minime de aproximativ 31.000 de dolari luna trecută, aproximativ la jumătate la care a ajuns, de la începutul acestui an.

Totuși, rămâne de văzut dacă energia geotermală verde este răspunsul la problemele energetice ale Bitcoin.

Președintele speră că această măsura va creștere economia țării.