Bitcoin, la un pas de a deveni monedă oficială de plată, la fel ca dolarul american

Bitcoin, la un pas de a deveni monedă oficială de plată, la fel ca dolarul american

Criptomoneda Bitcoin este aproape de a înregistra cea mai mare performanță a sa. Aceasta e pe cale să fie adoptată ca monedă oficială în statul american El Salvador.

Președintele țării, Nayib Bukele, a anunțat că va propune în curând un proiect de lege care ar transforma radical sistemul financiar al țării.

Proiectul ar urma să conțină adoptarea criptomonedei Bitcoin ca moneda oficială de plată, a declarat președintele El Salvador.

Măsura ar face ca națiunea din America Centrală să fie prima din lume care acceptă în mod formal criptomonedele ca fiind bani legali.

Președintele speră că această măsura va creștere economia țării

Nayib Bukele se așteaptă ca adoptarea monedei virtuale în mod formal să ducă la creșterea incluziunii financiare și să creeze noi locuri de muncă.

Oficialul susține că această măsură ar oferi și cetățenilor o îmbunătățire a serviciilor financiare, în condițiile în care în acest moment mulți oameni lucrează peste hotare și familiile rămase acasă așteaptă periodic sume de bani de la cei plecați.

Din păcate, acum tranzacțiile financiare se efectuează cu întârziere, însă această situație se va sfârși când Bitcoin va fi reglementat oficial. Oamenii vor beneficia de viteză în tranzacții, totul putându-se derula exclusiv online.

Guvernul nu a dat încă detalii despre proiectul de lege, care va necesita adoptarea de către parlament, înainte de a intra in vigoare.

„Adoptarea unei monede digitale native ca mijloc legal de plată oferă El Salvador cea mai sigură, eficientă și integrată rețea de plăți deschise din lume”, e de părere Jack Mallers, CEO-ul unei aplicații de plăți mobile lansată în El Salvador în martie.

Totuși, deși apar astfel de inițiative legislative mai mult decât curajoase, volatilitatea Bitcoin – la prețul actual de 36.127 dolari – și statutul său juridic tulbure ridică încă semne de întrebare cu privire la siguranța unui sistem financiar bazat pe această criptomonedă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: