Jucării 3D la Happy Meal: copiii din ziua de astăzi nu mai au bucurii simple

Jucării 3D la Happy Meal: copiii din ziua de astăzi nu mai au bucurii simple

Cu toții ne amintim celebrul Happy Meal de la McDonald’s. Majoritatea îl cumpăram nu neapărat pentru gust, ci pentru jucăriile care erau, în urmă cu mai bine de un deceniu, extrem de populare, inedite și interesante. Din păcate, McDonald’s va renunța la această tradiție.

Pentru tinerii clienți McDonald’s, asta înseamnă că, în loc de niște figurine din plastic, vor primi jucării 3D pe hârtie pe care le pot monta singuri.

Nici Happy Meal-ul nu mai este ce a fost

Această măsură face parte din înițiativa celor de la McDonald’s de a renunța la plasticul folosit în confecționarea jucăriilor oferite la Happy Meal.

Angajamentul McDonald’s marchează cea mai recentă schimbare pe care gigantul fast-food o face asupra meniului Happy Meal, care a fost introdus în 1979 și a fost supus controverselor de-a lungul anilor.

În ultimul deceniu, compania a modificat meniul Happy Meal și din punct de vedere alimentar, cu scopul de a-l face mai sănătos pentru micuții consumatori. În 2018, de exemplu, a promis că va elimina cheeseburgerii din meniu până în anul 2022.

McDonald’s a mai adus modificări jucăriilor sale Happy Meal acum câțiva ani, în urma reacțiilor de la consumatorii îngrijorați de deșeurile de plastic generate de jucării.

Un incident a făcut valuri în acest sens. De exemplu, în 2019, o petiție inițiată de două fete britanice care le cerea companiilor McDonald’s și Burger King să nu mai distribuie jucării din plastic a început să câștige tot mai multă susținere în societate. În cele din urmă, petiția fetelor a strâns peste 500.000 de semnături.

Astfel, în anul 2019, gigantul lanț de fast-food a început să testeze cărți, jocuri de societate și jucării de pluș în Happy Meals din Regatul Unit.

Începând din acest an, meniurile Happy Meal din Marea Britanie și Irlanda nu mai includ jucării fabricate din tipuri de plastic dur nereciclate sau neregenerabile.

Citește și: