Joe Biden pregătește lovitura pentru producătorii de tutun? Ce are în plan noul președinte al SUA

Joe Biden pregătește lovitura pentru producătorii de tutun? Ce are în plan noul președinte al SUA

Președintele american Joe Biden ar pregăti o legislație mai dură pentru producătorii de tutun., scrie Wall Street Journal.

Președintele Americii ar pregăti o legislație mai dură în domeniul tutunului, susțin surse apropiate situației, citate de WSJ. Administrația de la Washington ar vrea să limiteze cantitatea de nicotină din țigări, potrivit unui raport neasumat deocamdată.

Imediat după anunț, acțiunile marilor producători de tutun au început să se ducă la vale.

Joe Biden, legi mai dure pentru producătorii de tutun

În raport se menționează și ideea că țigările mentolate ar putea fi interzise, dar nu e clar dacă cele două măsuri vor veni la pachet sau se vor lua separat. E clar însă că noua administrație de la Casa Albă vrea să facă ceva schimbări în direcția asta.

Specialiștii susțin că nicotina nu cauzează cancer sau, cel puțin, nu există o legătură directă. Dar e fix ingredientul care creează dependență și-i face pe fumători captivi ai acestui viciu. Ideea Administrației ar fi că, odată cu reducerea nivelului de nicotină, țigările ar deveni mai puțin nocive, prin reducerea gradului de adicție.

Asta i-ar putea face pe mulți să se lase.

FDA, instituția care reglementează inclusiv domeniului tutunului, nu a vrut să comenteze informația.

”Orice decizie a FDA trebuie să se bazeze pe știință și dovezi și trebuie să luăm în considerare consecințele din lumea reală a unor astfel de acțiuni, inclusiv creșterea unei piețe ilegale și impactul asupra locurilor de muncă” – a spus un purtător de cuvânt al Altria pentru CNBC.

Acțiunile Altria s-au prăbușit cu 6% după apariția informației, iar cele ale BAT – British American Tobacco – cu 2%.

Marii producători de tutun precum Philip Morris International și British American Tobacco nu au vrut să comenteze informația.

Și alte state, inclusiv România, au luat decizii dure împotriva fumatului. Țigările mentolate au fost interzise, în acord cu o Directivă Europeană transpusă în legislația din România. BAT preciza la acel moment că afectați de decizie sunt 500.000 de clienți. Marii producători, însă, au avut deja pregătite alternative.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: