12 feb. 2021 | 13:35

Înțelegerea dintre Volkswagen și Microsoft care-ți arată cât de tehnologizate au ajuns mașinile 

ACTUALITATE
Înțelegerea dintre Volkswagen și Microsoft care-ți arată cât de tehnologizate au ajuns mașinile 

Volkswagen e unul dintre cei mai mari producători auto ai lumii, iar Microsoft e o companie care prosperă de zeci de ani de zile. În era tehnologiei, cele două au bătut palma pentru o colaborare.

În zilele noastre, mașinile sunt mai puțin despre piese și mai mult despre sisteme software inteligente și, în mare, despre tehnologii de ultimă generație. Volkswagen, până de curând cel mai mare producător auto al lumii, știe asta. Așa că a încheiat o înțelegere cu Microsoft.

Germanii vor folosi serviciile de cloud computing ale Microsoft pentru a dezvolta software destinat automobilelor autonome. Electricele reprezintă doar un pas spre viitorul dorit de industrie, următorul îl reprezintă vehiculele autonome, iar VW știe asta și investește cu cap din timp.

Parteneriat între Volkswagen și Microsoft

Volkswagen deține extrem de multe branduri în portofoliu și printre ele se numără și Audi sau Porsche. Germanii lucrează acum atât la proiectarea de automobile autonome ale viitorului, cât şi la funcţii de asistenţă a şoferilor pentru vehiculele actuale.

Producătorul și-a creat divizii speciale pentru a face din modelele sale vehicule inteligente.

Anul trecut, Volkswagen a consolidat unele dintre aceste eforturi de dezvoltare într-o filială numită Car.Software, pentru a se coordona mai bine între producători, fiecare companie gestionându-şi propria activitate în ceea ce priveşte software-ul, colaborând în acelaşi timp la funcţiile de siguranţă de bază, cum ar fi detectarea obstacolelor.

Dar companiile din cadrul grupului încă foloseau sisteme diferite pentru a dezvolta acel software, iar acordul anunţat joi înseamnă că vor avea un furnizor comun de cloud, a declarat pentru Reuters Dirk Hilgenberg, director general alCar.Software. Acordul cu Microsoft va facilita, de asemenea, implementarea actualizărilor de software pentru a adăuga noi caracteristici maşinilor – o practică ce a ajutat Tesla să se diferenţieze de multe companii rivale, încă de la început.

Volkswagen a încheiat în 2018 un acord cu Microsoft pentru a-şi conecta maşinile la serviciul de cloud computing Azure al Microsoft. Acordul de joi înseamnă că actualizările software vor fi dezvoltate pe acelaşi sistem cloud, care va transmite apoi aceste actualizări până la maşini.