ING se laudă cu viitorul: tot ce știm despre cardul virtual
Acum aproape două luni, ING Bank a lansat, în premieră pentru România, cardurile virtuale.
Conform băncii, aceste carduri funcționează pe același principiu ca și cele fizice, cu amendamentul că nu mai este folosit plasticul, deoarece ele nu există fizic.
„Cardurile virtuale sunt pur și simplu o variantă virtuală a cardurilor fizice și pot fi emise chiar dacă un card fizic nu a fost emis în prealabil. Clienții ING au opțiunea virtuală pentru absolut toate tipurile de card debit, credit, lei sau euro. Acestea aduc o modalitate foarte comodă de a face plăți la POS și online deopotrivă. Ele sunt un instrument de plată digital, care poate fi emis instant în ING Home’Bank și folosit imediat”, explică banca în cel mai recent comunicat de presă.
Aceștia se laudă și cu un grad de absorbție destul de ridicat. Astfel, conform datelor puse la dispoziție de către bancă, aceasta „a emis peste 16.000 de carduri virtuale, dintre care 4.000 au fost emise înainte de anunțul oficial.”
De ce să treci la un card digital
Un motiv destul de important pentru care merită să treci la un card virtual este atunci când îți dorești să ai un control mai mare asupra finanțelor tale.
„Un mod util în care cardurile virtuale pot fi folosite este pentru anumite tranzacții online care au loc cu recurență. Acest lucru presupune deschiderea unui cont curent separat, tot online, în care transferi o sumă dedicată. Emiți un card virtual pentru acel cont și folosești datele acelui card virtual pentru toate site-urile dedicate care vor retrage, automat, abonamentul lunar de acolo”, spune ING Bank.
Cu toate acestea, cel mai important motiv pentru care merită să-ți deschizi un card virtual este nivelul de securitate.
„În ceea ce privește prevenirea fraudelor online, ele pot fi utile dacă dorești să faci cumpărături de pe website-uri noi, pentru că oferă un strat de protecție în plus. De asemenea, pot fi folosite pentru website-urile din afara Uniunii Europene unde nu se aplică autentificarea în doi pași prin 3DSecure, adică autorizarea plăților prin aplicația de mobile banking”, a mai adăugat banca.