Inconștiența românilor, în cifre exacte: cât vor să cheltuie pe un telefon

Inconștiența românilor, în cifre exacte: cât vor să cheltuie pe un telefon

Cele mai recente sondaje realizate în rândul românilor arată că mulți dintre ei ar fi dispuși să cheltuiască pe un telefon o sumă impresionantă de bani, cu mult peste nivelul salariului minim din țara noastră.

Milioane de români sunt plătiți pe piața muncii cu venitul minim pe economie, respectiv aproximativ 1.400 de lei net pe lună.

Cu toate acestea, sondajele indică o mare dorință a românilor de a avea în buzunar sau în poșetă un telefon scump.

Românii nu se uită la bani când vine vorba despre telefoane inteligente

Potrivit unui studiu OPPO, un sfert dintre respondenți sunt dispuși să plătească peste 2.000 de lei pe un smartphone.

De asemenea, 31% dintre românii intervievați iau în considerare alocarea unei sume între 1.000 și 1.500 de lei pentru o astfel de achiziție.

Pe lângă faptul că sunt dispuși să aloce mii de lei, românii sunt foarte atenți la brandul sub sigla căruia este produs respectivul telefon, arată datele aceluiași studiu.

Se pare că brandul e important pentru 38% dintre utilizatorii români. Totodată, pentru 30% dintre utilizatori e important dacă vor primi și vreun alt cadou la achiziție.

Totuși, studiul arată că românii fac o oarecare analiză înainte de a arunca banii pe o anumită achiziție. Conform cercetării de piață, raportul calitate-preț e important pentru 36% dintre utilizatorii din țara noastră.

Dacă te întrebi care sunt caracteristicile pe care consumatorii români de tehnologie le caută în mod deosebit atunci când achiziționează un smartphone, același studiu ne indică preferințele.

Vedem, astfel, că pe primul loc în clasamentul criteriilor românilor se află performanțele bateriei smartphone-ului respectiv. 62% dintre cumpărătorii români consideră că e foarte important ca bateria să aibă performanțe cât mai bune.

Clasamentul preferințelor și criteriilor e completat de autonomia bateriei și capabilitatea de încărcare rapidă a acesteia precum și memoria și capacitatea de stocare a dispozitivului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: