În plină pandemie, românii cu dare de mână se relaxează pe insule exotice: revin cursele charter

În plină pandemie, românii cu dare de mână se relaxează pe insule exotice: revin cursele charter

Tu ce faci în pandemie? Unde mergi să te relaxezi, unde îți petreci vacanțele? Dacă răspunsul e „în insulele Maldive”, înseamnă că ești printre cei 13.000 de turiști români care au ales această destinație de vacanță anul acesta.

Românii au devenit „de-ai casei” în insulele Maldive. În prima lună din 2021, aproximativ 4.000 de conaționali au ales această destinație de vacanță, iar până la data de 19 octombrie, numărul lor ajunsese deja la 13.000. Aceste cifre sunt furnizate de Ministerul Turismului.

Cât costă un sejur în insulele exotice

Se pare că românii care aleg insulele exotice în această perioadă au numai cuvinte de laudă despre sejurul lor. Departe de casă și într-un peisaj mirific, nimic nu are cum să-ți saboteze relaxarea.

Tocmai de aceea, anul acesta, agențiile de turism vin în întâmpinarea clienților cu oferte mai din timp ca în 2020. Acesta au reintrodus cursele charter, așa că poți să-ți faci deja rezervarea.

„Cursele charter Paralela 45 spre Maldive revin de la finalul lunii noiembrie, mai devreme decât anul trecut, cu o frecvență săptămânală, și sunt programate până la finalul lunii ianuarie 2022, cel puțin. Prețurile pachetelor sunt la un nivel apropiat de cel din 2019. O săptămână în Maldive costă de la 1.964 de euro/persoană la un hotel de cinci stele, de la 1.414 euro/persoană la un hotel de patru stele, de la 1.240 de euro/persoană la un hotel de trei stele, cu o reducere de până la 20% în perioada de Early Booking”, conform unei analize economica.net.

Dacă îți faci griji în privința costurilor, trebuie să știi că agențiile de turism au pachete concepute special pentru toate buzunarele. Pentru a te orienta, totuși, trebuie să știi că prețul mediu al unui sejur aici este în jur de 3.100 de euro pentru două persoane.

Pentru turiștii cu dare de mână care nu au grija banilor, pachetele pot depăși costul de 10.000 de euro. De exemplu cel mai scump sejur de la Paralela 45 costa 11.644 de euro, pentru doi adulți cu doi copii la un hotel de cinci stele cu all inclusive.

Citește și: