În criza globală de cipuri, China face achiziția anului și cumpără o companie gigantică

În criza globală de cipuri, China face achiziția anului și cumpără o companie gigantică

Lumea tehnologică se confruntă, încă de la începutul anului, cu o criză acută de cipuri. În acest context, chinezii nu au stat pe gânduri și au dat lovitura de grație pieței. China a decis să achiziționeze cea mai mare companie britanică din acest sector tehnologic.

Newport Wafer Fab, cea mai mare fabrica din Marea Britanie, va fi achiziționată de Nexperia, deținută în China.

Experții spun că e mutarea anului în business pentru asiatici, care vor plăti pentru fabrică 87 de milioane de dolari, conform surselor din presa din Statele Unite ale Americii.

Newport Wafer Fab va ajunge în patrimoniul celor de la Nexperia, o firmă olandeză deținută 100% de China Wingtech Technology . Reprezentanții Nexperia au declarat vineri că discuțiile despre această achiziție sunt în curs de desfășurare.

„Până nu vom ajunge la o concluzie nu mai putem să comentăm”, au mai spus reprezentanții Nexperia.

Surse apropiate acordului susțin că Nexperia va anunța luni sau marți efectuarea achiziției.

Lumea tehnologică globală traversează o criză acută de cipuri

Achiziția Newport Wafer Fab nu a putut trece neobservată de jurnaliștii din întreaga lume, deoarece compania este cel mai mare producător de cipuri din Marea Britanie, într-un context extrem de sensibil pentru lumea tehnologică globală, care se confruntă cu o penurie de cipuri.

În această situație, statele lumii încearcă să devină din ce în ce mai independente în privința producției de cipuri, pentru a-și asigura necesarul pe o piață care pare să nu mai facă față cererii uriașe.

Pandemia a fost unul dintre factorii care au stat la baza exploziei cererii pe piața globală a cipurilor.

Oamenii au au nevoie de noi dispozitive pentru a lucra de acasă, iar companiile au făcut și ele investiții în noi computere, laptopuri și sisteme pentru a permite angajaților să își desfășoare activitatea profesională într-o manieră optimă, dar adaptată restricțiilor pandemice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: