02 iun. 2021 | 09:50

Producătorii de cipuri s-au îmbogățit peste noapte. Veniturile companiilor au explodat

ACTUALITATE
Producătorii de cipuri s-au îmbogățit peste noapte. Veniturile companiilor au explodat

Veniturile totale trimestriale ale producătorilor mondiali de cipuri au crescut la un nivel record. Valoarea lor a atins de curând 22,75 miliarde dolari.

Cele mai mari 10 companii de producție de cipuri din lume au înregistrat creșteri record ale veniturilor în primul trimestru al anului 2021, potrivit firmei de cercetare de piață TrendForce.

Veniturile totale, aferente primului trimestru, pentru gigantii tehnologici, au atins valorea de 22,75 miliarde dolari.

Cipurile reprezintă unitatea de bază a dezvoltării tehnologice și sunt vitale în aproape toate aparatele pe care le folosim zilnic, acasă sau la birou, de la laptopuri, mașini, console de jocuri, la mașini de spălat și periuțe de dinți.

Omenirea se confruntă cu un deficit de cipuri

În pofida faptului că sunt atât de utile, omenirea de confruntă cu un deficit major pe acest sector, iar experții estimează că situația critică se va prelungi până în 2023.

Se pare că, pe fondul cererilor din ce în ce mai multe, producătorii nu mai fac față.

În ultimul trimestru al anului trecut, aproximativ 57% din veniturile totale ale turnătoriei mondiale de cipuri au fost generate de un producător de cipuri taiwanez: Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp.

TSMC, cu sediul în Taipei, a înregistrat venituri de 12,9 miliarde de dolari în primul trimestru din 2021, în creștere cu 2% față de perioada similară a anului 2020, potrivit TrendForce

TrendForce estimează că acesta este doar începutul și că producătorii mondiali de cipuri vor înregistra în continuare venituri record, deși piața va continua să fie deficitară.

Unul dintre fenomenele sociale care va contribui la această situație va fi munca de acasă. E de așteptat ca managerii să continue să ofere această posibilitate angajaților, motiv pentru care cererea de gadgeturi pentru muncă se va menține la un nivel căruia piața cu greu va reuși să îi facă față.