Ieri rivaliza cu Apple, azi speră doar să supraviețuiască. Povestea care ne arată că și giganții tech plâng câteodată

Ieri rivaliza cu Apple, azi speră doar să supraviețuiască. Povestea care ne arată că și giganții tech plâng câteodată

Deși nimeni nu se aștepta, Huawei pare să fi ajuns la capăt de linie. Președintele companiei speră doar la supraviețuire, în contextul în care datele financiare par să anunțe un iminent dezastru.

Compania cu sediul în Shenzhen, care a fost inclusă pe lista neagră comercială a SUA în 2019, a anunțat vineri că a generat venituri de 320,4 miliarde de yuani (49,6 miliarde de dolari) în prima jumătate a anului 2021.

Este o scădere semnificativă față de cele 454 de miliarde de yuani pe care Huawei le-a înregistrat în prima jumătate a anului 2020.

Președintele Huawei speră la supraviețuire

Deși, până de curând, Huawei era din multe puncte de vedere un rival puternic pentru Apple sau Samsung, astăzi, președintele companiei speră doar la supraviețuire.

Președintele Huawei a declarat că „scopul companiei tehnologice chineze este să supraviețuiască”, deoarece veniturile au scăzut cu aproape 30% în prima jumătate a anului.

Totuși, Huawei a declarat că a înregistrat o marjă de profit de 9,8%, care este cea mai mare din 2019 și a adăugat că performanța generală a fost în conformitate cu previziunile.

Potrivit președintelui Huawei, compania și-a stabilit obiectivele strategice pentru următorii cinci ani.

“Scopul nostru este să supraviețuim și să facem acest lucru în mod durabil”, a spus oficialul companiei.

Fostul președinte american Donald Trump a pus Huawei pe o listă neagră de export în 2019, o mișcare care împiedică firmele americane să facă afaceri cu aceasta. De exemplu, Google nu mai avea permisiunea de a licenția sistemul său de operare mobil Android către Huawei.

Lista neagră blochează companiile americane să vândă sau să transfere tehnologie către Huawei, cu excepția cazului în care li se acordă o licență specială.

Această decizie a afectat puternic compania, după cum arată cele mai recente date financiare.

Xu a declarat în aprilie că Huawei și-a intensificat investițiile în cercetare și dezvoltare ca parte a eforturilor sale de a „menține compania pe linia de plutire, de a aborda provocările de continuitate a aprovizionării cauzate de interdicțiile SUA și de a urmări sustenabilitatea în viitor”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: