Hyundai, părintele Boston Dynamics, a construit cel mai deștept robot de pază

Hyundai, părintele Boston Dynamics, a construit cel mai deștept robot de pază

Hyundai Motor Group investește într-un viitor robotizat și tocmai a construit un câine de pază, după ce a achiziționat compania americană Boston Dynamics.

Producătorul de automobile sud-coreean a dezvăluit noul robot cu patru picioare, care se numește Factory Safety Service Robot.„Paznicul” va efectua patrule pe timpul nopții la fabrica Kia din Coreea de Sud. Acolo, caninul computerizat se va plimba prin uzină în căutarea pericolelor de incendiu, a ușilor deschise, a potențialilor intruși și a altor probleme de siguranță.

Pentru a-și îndeplinii sarcinile robo-câinele este echipat cu o cameră termică integrată și un senzor LIDAR 3D, de asemenea, acesta va folosi inteligența artificială pentru a evalua situația și a alerta securitatea atunci când apar probleme.

Hyundai Motor Group spune că „patrupedul” se bazează pe robotul cvadruped al lui Boston Dynamics, care a fost conceput pentru a valorifica inteligența artificială, navigația autonomă, tehnologiile de teleoperare și calcularea sarcinii utile pentru munca în medii industriale.

Câinele care nu latră

Conform companiei, robo-câinele nu are nevoie să latre. Acesta este echipat cu sisteme care trimit mesaje automat în funcție de problemele depistate.

„Robotul este primul proiect de colaborare cu Boston Dynamics. Acesta va ajuta la detectarea riscurilor și va asigura siguranța oamenilor în siturile industriale.”, a declarat Dong Jin Hyun, șeful laboratorului de robotică Hyundai Motor Group.

„Robotul cvadruped este capabil să navigheze prin spații înguste, precum și să identifice zonele oarbe greu de văzut cu ochiul uman”, a spus producătorul auto într-un comunicat de presă.

Hyundai Motor Group acordă prioritate roboticii și inteligenței artificiale ca parte a planului său de diversificare în noi afaceri care sunt cheia mobilității de generația următoare. Astfel, Hyundai a achiziționat 80% din Boston Dynamics.

Pentru a-și dezvolta proiectele, conglomeratul auto a deschis laboratoare tehnologice sub umbrela Hyundai CRADLE și are centre în Silicon Valley, Seul, Tel Aviv, Berlin și Beijing.

Citește și: