Huawei se reinventează din nou: fondatorul crede că secretul stă în software, nu hardware

Huawei se reinventează din nou: fondatorul crede că secretul stă în software, nu hardware

Gigantul tehnologic Huawei se reinventează având în vedere faptul că, fondatorul Ren Zhengfei a cerut angajaților să ”îndrăznească să conducă lumea” în domeniul software. Ren crede că secretul nu constă în harware, operațiuni pe care sancțiunile din SUA le-au paralizat.

Memoria internă observată de către cei de la Reuters lasă de înțeles direcția în care se îndreaptă compania. Astfel, aceasta răspunde la presiunile imense ca efect al sancțiunilor impuse de către Statele Unite. Potrivit unei note, Ren a afirmat că Huawei se concentrează pe software deoarece dezvoltarea viitoare în domeniu este fundamentală ”în afara controlului SUA și vom avea o mai mare independență și autonomie”.

În baza faptului că lui Huawei îi va fi greu să producă hardware avansat pe termen scurt, atenția se îndreaptă acum pe construirea de ecosisteme software, cum ar fi sistemul său de operare HarmonyOS, sistemul său de cloud AI Mindspore dar și alte produse IT, după cum se mai arată în notă.

Fostul președinte american Donald Trump a pus Huawei pe o listă neagră de export în 2019 și i-a interzis accesul la tehnologia esențială de origine americană, împiedicându-i capacitatea de a proiecta propriile cipuri și componente sursă de la furnizori externi. Administrația președintelui american Joe Biden nu a dat niciun indiciu că va revoca sancțiunile lui Trump.

Lista neagră a interzis, de asemenea, Google să ofere asistență tehnică noilor modele de telefoane Huawei și accesul la serviciile Google Mobile, pachetul de servicii pentru dezvoltatori pe care se bazează majoritatea aplicațiilor Android. Raportul anual al Huawei 2020 nu a dezvăluit cât din veniturile sale de 891,4 miliarde de yuani (138,70 miliarde de dolari) proveneau din software-ul său.

Fondatorul dezvoltă un plan de afaceri astfel că Huawei se reinventează

Nota lui Ren spunea, de asemenea, că software-ul va depinde de găsirea modelului de afaceri potrivit. Astfel, Huawei ar trebui să adopte o abordare open source, solicitând personalului să „absoarbă nutrienții” prin intermediul comunităților open source. El a spus că platforma de comunicare a companiei Welink se bazează pe licențierea tradițională a software-ului. Aceasta nu este adecvată pentru cloud computing și este inferioară unui produs rival de la gigantul tehnologic Alibaba.

Având în vedere dificultatea de a lucra în Statele Unite, în nota lui Ren se arată că Huawei ar trebui să își consolideze poziția de acasă și să-și construiască teritoriul în vederea excluderii Statelor Unite.

„Odată ce vom domina Europa, Asia, Pacific și Africa, dacă standardele SUA nu se potrivesc cu ale noastre și nu putem intra în SUA, atunci SUA nu pot intra pe teritoriul nostru”, a spus acesta.

Nota lui Ren confirmă o direcție inclusă de anunțurile anterioare ale companiei, care au sugerat o schimbare de hardware. Președintele rotativ, Eric Xu a declarat în aprilie că Huawei se reinventează și va investi mai mult de 1 miliard de dolari anul acesta în activitatea sa de conducere inteligentă.

De asemenea, își extinde parteneriatul cu mașinile inteligente cu compania de stat Chongqing Changan Automobile Co Ltd pentru a include proiectarea și dezvoltarea semiconductoarelor de utilizare automată, au declarat surse pentru Reuters la începutul acestei luni.

În afară de presiunea sancțiunilor, Huawei este cunoscut pentru cultura sa de muncă istovitoare. Astfel, compania ar trebui să angajeze profesioniști în psihologie pentru a ajuta tinerii recruți care ar putea găsi compania provocatoare din punct de vedere emoțional.

„Acum, unii tineri au un IQ ridicat, dar EQ-ul lor ar putea fi scăzut, iar mentalitatea lor nu este matură și le este ușor să se îmbolnăvească”, a spus Ren.

Citește și: