05 aug. 2021 | 07:30

Google te premiază: modul surprinzător prin care gigantul încurajează micii întreprinzători

ACTUALITATE
Google te premiază: modul surprinzător prin care gigantul încurajează micii întreprinzători

În cazul în care ești utilizator de Android și ai o afinitate pentru a te juca ocazional, ar fi bine să ai în vedere cea mai recentă competiție anunțată de Google.

Nu se întâmplă de foarte mulți ani, dar Google continuă în 2021 o practică absolut fascinantă, menită să încurajeze micii dezvoltatori independenți. Este vorba de o competiție la nivel global cu finale pe regiuni, Indie Games pentru Europa, Japonia și Coreea de Sud.

Cele mai bune jocuri independente, în curând

Mai este aproximativ o lună până la finala competiției Indie Games din 2021. Aceasta este programată pe 4 septembrie, iar particularitățile din spate au fost detaliate pe blogul oficial al companiei la această adresă.

Competiția este deschisă tuturor, chiar și celor care nu au nicio treabă cu partea de dezvoltare a educației, ci doar cu partea de testare, gaming efectiv. Din acest motiv, pasionații de gaming pot participa online la cele trei festivaluri, atât pentru a descoperi jocurile, cât și pentru a-i cunoaște pe cei care le-au creat. În final, participanții vor vedea și câștigătorii, un detaliu deloc neglijabil.

Pentru context, festivalul Indie Games este o competiție la care se întrec unii dintre cei mai buni dezvoltatori independenți de jocuri de pe Google Play. În septembrie urmează etapa finală, pentru care au fost selectate 20 de jocuri din fiecare regiune, respectiv Europa, Japonia și Coreea de Sud.

Printre participanții din acest an, se numără Tiny Robos Recharged al celor de la Big Loop Studios. Acesta din urmă este un studio micuț al vecinilor noștri din Bulgaria format dintr-o echipă cunoscută pentru jocurile online de tip puzzle. Tot din zonă este și Towers, un joc prezent în competiție iești din mâinile celor de la Jox Development din Ucraina.

Dacă ești curios de consecințele acestei inițiative, finalele pentru toate cele trei țări vor avea loc în același spațiu virtual, iar doritorii au acces online gratuit la eveniment.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele