Google te învață întreaga istorie a muzicii electronice, în cel mai nou proiect online

Google te învață întreaga istorie a muzicii electronice, în cel mai nou proiect online

Muzica electronică a progresat enorm în ultimele decenii, dar particularitățile acestei evoluții nu au fost cunoscute, până la această oră. Google vrea să schimbe asta.

În cazul în care ai fost vreodată fascinat de muzică electronică sau ai dezvoltat un interes vizavi de unul sau doi artiști care au făcut istorie în acest spectru artistic, ar fi bine să accesezi cel mai nou proiect al Google. Este vorba de o expoziție dedicată evoluției genului muzical integrată în cadrul proiectului Google Arts & Culture.

Anunțul pe marginea noului proiect a fost făcut pe blogul oficial al Google și pare să fi inclus un volum semnificativ de muncă în spate. Expoziția online pe care o poți accesa gratuit în orice moment este intitulată Music, Makers and Machines, iar scopul ei este de a celebra istoria genului, în același timp, atrăgând atenția asupra personalităților relevante din spate. Sunetele și tehnologia care au adus muzica electronică în secolul 21 sunt de asemenea explicate în detaliu.

Pentru ca această inițiativă să ia forma actuală, Google a colaborat cu mai mult de 50 de instituții internaționale, case de discuri și experți din industria muzicală, inclusiv cu cei de la Moogseum.

Dacă nu știi de unde să începi, poți accesa secțiunea dedicată muzicii Dubstep. Poți vedea segmente scurte despre o serie de artiști reprezentativi ai genului, precum Burial. Sub-genurile acestui tip de muzică sunt de asemenea tratate și complementate prin imagini și clipuri de pe YouTube. Pentru a duce totul la un alt nivel, poți, de exemplu, să explorezi cluburi foarte relevante pentru dezvoltarea genului, precum Plastic People, cu ajutorul Google Street View.

O altă secțiune a expoziției în format digital este dedicată artiștilor de culoare și modului în care aceștia au dus muzica electronică mai departe. Un sintetizator virtual îți permite să te joci cu instrumente clasice din acest gen muzical, precum Roland CR-78 sau Akai S900. Dacă vrei, poți accesa Music, Maker and Machines și prin aplicația Google Arts & Culture pentru iOS sau Android.