06 sept. 2021 | 14:50

Google schimbă regulile pentru Magazin Play. Ce trebuie să știi, dacă și tu descarci aplicații

ACTUALITATE
Google schimbă regulile pentru Magazin Play. Ce trebuie să știi, dacă și tu descarci aplicații

Fie că folosești Android sau iOS, cu siguranță verifici recenziile altor utilizatori, înainte de a descărca o anumită aplicație. În speranța de a le face pe acestea mai utile pentru toată lumea, Google intenționează să facă două modificări în Play Store .

Începând cu luna noiembrie a acestui an, vei vedea evaluări selectate în funcție de locația ta.

De exemplu, dacă dispozitivul tău este înregistrat în Japonia, vei vedea mai întâi ce părere au alți utilizatori japonezi despre aplicația pe care urmează să o descarci.

Google are planuri mai mari decât ți-ai putea imagina

Mai mult decât atât, la începutul anului viitor, Google intenționează să îmbunătățească în continuare evaluările din Magazin Play. Este vorba despre performanța unei aplicații în raport cu tipul de dispozitiv pe care utilizatorul urmează să o descarce, au informat reprezentanții gigantului tech.

„Acest lucru va oferi utilizatorilor o impresie mai bună despre experiența la care se pot aștepta pentru dispozitivul pe care îl folosesc”, spune compania despre această schimbare.

În parte, Google face aceste modificări pentru a ajuta dezvoltatorii, spun experții în tehnologie. Vrea să evite o situație în care evaluările dintr-o zonă afectează percepția globală asupra unei anumite aplicații.

Acest lucru se poate întâmpla în cazurile în care o eroare afectează doar o versiune localizată a software-ului.

Aceasta nu este singura noutate de la Google. Compania a anunțat recent că urmează să investească nu mai puțin de un miliarde de euro în Germania. Investiția va merge într-o infrastructură cloud menită să deservească bătrânul continent, la care se adaugă o sursă semnificativă de energie regenerabilă pentru funcționarea respectivei ferme de servere.

„În Germania, până în 2030, investiţiile în infrastructurile digitale şi energia curată se vor ridica la un miliarde de euro”, a informat grupul american într-un comunicat de presă.

Google intenţionează să își extindă centrul său de cloud amplasat la Hanau, în apropiere de Frankfurt, vestul Germaniei. Acesta are deja o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, dar va ajunge să ocupe mult mai mult decât atât. În paralel, Google intenţionează să creeze un nou centru de stocare a datelor la Brandenburg, o regiune din jurul capitalei Berlin.