Google Maps se adaptează la pandemie, din nou: ce poți plăti fără efort, de acum înainte

Google Maps se adaptează la pandemie, din nou: ce poți plăti fără efort, de acum înainte

Google Maps este una dintre cele mai folosite aplicații de navigație și face o treabă grozavă din acest punct de vedere. Cu toate acestea, se bucură constant de actualizări importante.

Aplicația de navigație Google Maps va deveni semnificativ mai utilă în următoarea perioadă, prin integrarea unor mecanisme de plată surprinzător de utile, mai ales în perioada pandemiei, când vrei să limitezi interacțiunea cu alți oameni. De acum, aplicația îți permite să plătești parcarea direct din aplicație sau să achiți rovinieta pentru drum lung, din momentul în care ți-ai stabilit traseul.

În prima fază, partea de achitare a parcării va fi integrată în Maps doar pentru Statele Unite ale Americii, în aproximativ 400 de orașe. Partea de rovinietă, însă, va putea fi plătită în aproximativ 80 de teritorii din fiecare colț al mapamondului. În mod previzibil, în funcție de cum va fi îmbrățișată această funcționalitate, va fi extinsă în mai multe țări.

Cei de la Google au anunțat noua funcție cu entuziasm și au insistat pe faptul că posibilitatea efectuării plăților din Maps va reduce riscul îmbolnăvirilor, având în vedere că va reduce semnificativ interacțiunea cu suprafețe publice. Pe de altă parte, opțiunile anunțate îți vor face viața mai ușoară și în afara pandemiei sau în teritoriile în care restricțiile au fost deja ridicate.

google maps

După cum este de așteptat, ambele opțiuni de plată se bazează pe Google Pay și sunt cât se poate de ușor de folosit. Pe partea de parcări, Google a colaborat cu Parkmobile și Passport pentru a te ajuta să plătești rapid parcarea când ai ajuns la destinație. Este suficient să apeși pe Pay for Parking (Plătește pentru parcare), să alegi cât vei sta și să apeși pe Pay (Plătește).  Nu va lipsi nici posibilitatea extinderii timpului de parcare, în funcție de nevoie.

Noua funcție este momentan disponibilă doar pentru posesorii de terminale cu Android, dar ar trebui să nu dureze prea mult până când va ajunge și pe iPhone.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: