19 mai 2021 | 09:30

Google Maps intră în secolul 21 cu schimbări majore ghidate de inteligență artificială: pe cine ajută

ACTUALITATE
Google Maps intră în secolul 21 cu schimbări majore ghidate de inteligență artificială: pe cine ajută

În cadrul conferinței Google I/O desfășurată aseară în Californie, cei de la Google au detaliat o seria de proiecte noi, dar și actualizări aduse unor produse mai vechi, precum Google Maps.

În fiecare lună, aproximativ un miliard de oameni din fiecare colț al mapamondului utilizează Google Maps. Conform datelor furnizate de Liz Reid, directorul de inginerie din cadrul gigantului din Mountain View, cu toții ar trebui să observe o îmbunătățire în ceea ce privește performanța popularei aplicații de navigație.

Deși au fost introduse peste 100 de modificări ghidate de inteligență artificială în Google Maps, schimbările majore vor fi în număr de cinci. În urma unei colaborări cu Virginia Tech Transportation Institute, Google s-a gândit la un mecanism pentru a face ca șoferii să fie nevoiți mult mai rar să calce frâna în mod neașteptat din cauza blocajelor din trafic. În acest scop, se va utiliza o combinație de rețele neurale și date din trafic.

”De fiecare dată când obții un traseu în Maps, calculăm mai multe rute către destinația ta pornind de la o sumedenie de factori, precum câte benzi sunt pe o anumită stradă sau autostradă sau cât de direct este traseul.”, a explicat Oren Naim, directorul de produs responsabil de Google Maps. ”Cu această actualizare, vom oferi cele mai rapide rute și le vom identifica pe care care au șanse să micșoreze probabilitatea de a fi nevoit să frânezi brusc.”, a adăugat oficialul.

Live View, care îți suprapune semnele de orientare peste strada din fața ochilor se va bucura de asemenea de actualizări dedicate pietonilor. Străzile detaliate care au fost asociate anul trecut un număr important de orașe din SUA vor fi disponibile pentru alte 50 de orașe până la finalul anului. Ca referință, ”Detalied Street” sau Străzile Detaliate oferă pietonilor date precum lățimea trotuarelor, amplasarea trecerilor de pietoni, cât și locația diverselor standuri de ziare, tonete de înghețată și nu numai. Aceste opțiuni și multe altele vor fi disponibile pe iOS și Android în lunile care urmează.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele