Google Maps în incognito: la ce ajută acest mod de navigare, ce câștigi la capitolul intimitate, de fapt

Google Maps în incognito: la ce ajută acest mod de navigare, ce câștigi la capitolul intimitate, de fapt

Google Maps este una dintre cele mai populare soluții de navigație de pe mapamond, dacă nu cea mai populară. Printre funcțiile puse la dispoziția utilizatorilor, se numără și modul incognito, chiar dacă utilitatea sa nu este foarte evidentă.

Printre actualizările din ultimii ani a Google Maps s-a numărat și includerea modului incognito. Acesta funcționează similar cu modul incognito din browserul tău preferat, dar pentru hărți. Pentru că particularitățile acest mecanism de navigare nu sunt totuși cele mai evidente, le voi detalia mai jos, împreună cu modul de activare.

Pentru a activa modul incognito în Google Maps, pornește aplicația de navigație și apasă pe fotografia ta de profil din colțul din dreapta sus. Imediat te vei confrunta cu o serie stufoasă de opțiuni, dar pe tine te interesează prima, iconița cu o pălărie și ochelari rotunzi – Activați modul Incognito. Modul se activează instant, dar vei primi o notificare prin care îți atrage atenția asupra lucrurilor care s-au schimbat pentru că ai făcut acest gest. Apasă pe Închideți. Dacă vrei să renunți la incognito, apasă din nou în dreapta sus pe iconița de culoare neagră și oprește acest mod de navigare.

În ceea ce privește utilitatea modului incognito la navigare, merită să ai în vedere cum funcționează în mod implicit Google Maps pentru a înțelege ce se poate schimba. Google îți monitorizează fiecare traseu pe care îl faci prin aplicația sa de navigare. Știe unde ești și unde mergi, iar acele informații sunt folosite în scop de marketing, pentru a-ți personaliza reclamele pe care ți le afișează în fiecare colț al internetului. Nu în ultimul rând, îți salvează istoricul de navigare pentru a accesa mai ușor destinațiile uzuale pe viitor, să nu mai scrii de fiecare dată o adresă sau numele unui restaurant. Toate aceste sunt dezactivate când activezi incognito, după cum se poate vedea și în notificarea de mai jos.

Practic, odată activat modul incognito în Google Maps, aplicația

  • nu va salva istoricul de navigare sau al căutărilor din cont și nu va trimite notificări
  • nu va actualiza istoricul locațiilor sau locația afișată, dacă este cazul
  • nu va folosit activitatea dvs. pentru a personaliza Google Maps.

Google Maps incognito

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: