Gigantul care ar putea lăsa pe drumuri sute de angajați din România: de ce închide una dintre fabrici

Gigantul care ar putea lăsa pe drumuri sute de angajați din România: de ce închide una dintre fabrici

Una dintre marile companii din România a decis să pună lacătul pe una dintre fabrici, iar decizia înseamnă că sute de oameni ar putea rămâne fără un loc de muncă.

Continental, una dintre companiile mari prezente în România, a decis să-și închidă fabrica din Nădab, Arad. Acolo se făceau sisteme de inducție, dar operațiunile vor fi transferate acum spre fabrica de furtunuri din cauciuc de încălzire/răcire din Carei (Satu Mare).

Transferul se impune din cauza condițiilor din piață, susține compania. Continental arată că e tot mai vizibilă scăderea cererii de anumite produse. Sute de oameni ar putea rămâne fără joburi, dar procesul e unul implementat treptat, nu peste noapte.

Continental închide una dintre fabricile din România

Continental deține în România șapte unități de producție și patru centre de inginerie, în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași. Compania are, în România, peste 20.000 de angajați.

Cât despre activitatea fabricii din Nădab, compania a decis ca producția să fie transferată la Carei. Celelalte sedii Continental din România nu vor fi afectate de acest transfer de activitate. Transferul operațional se va face treptat și se va încheia la mijlocul anului 2022.

“Volumele pentru sistemele de inducție a aerului și sistemele de răcire și încălzire scad constant din cauza schimbării industriei auto către vehicule electrice. Astfel, căutăm noi soluții inovatoare care să ne permită noi oportunități de colaborare. Consolidarea dintre cele două locații de producție din Nădab și Carei este un mare pas înainte. Prin aceasta, vrem să ne menținem cele mai moderne și competitive atuuri, să realizăm o creștere profitabilă și să ne întărim poziția din sectorul de producție a furtunurilor auto”, explică Bogdan Ureniuc, directorul general al unităților de producție din Nădab și Carei.

Presați de condițiile pieței

Compania va oferi un pachet compensatoriu pentru restrângerea activității acelor angajați care nu vor dori să se transfere.

În fabrica din Nădab sunt realizate furtunuri curbate, drepte și convolute pentru inducția aerului. Fabrica produce aproximativ 13 milioane de produse în fiecare an pentru mașini de pasageri, autovehicule hybrid și vehicule comerciale.

În unitatea de producție din Carei sunt fabricate furtunuri din cauciuc de încălzire/răcire, precum și furtunuri pentru inducția aerului.

„Această decizie nu a fost ușoară, dar a fost una, din păcate, necesară. Le-am explicat angajaților motivele care stau la baza ei, precum și pașii următori care vor fi luați. Vom discuta cu fiecare despre oportunitățile individuale pe care le are și le vom oferi sprijin pentru a-și găsi alte slujbe”, explică Bogdan Ureniuc, directorul unităților de producție din Nădab și Carei.

Citește și: