Gamerii trebuie să treacă la Windows 11: avantajul de care nu poți profita altfel
Una dintre cele mai interesante caracteristici ale jocurilor de pe viitorul sistem de operare nu se va îndrepta spre Windows 10. Gamerii vor fi nevoiți astfel să treacă la Windows 11 pentru a putea beneficia de avantajul gigantului tehnologic.
Microsoft a confirmat pentru PC Gamer că Direct Storage este exclusiv pentru noul său sistem de operare și nu va deveni disponibil în Windows 10 ca parte a unei actualizări de sistem. Deși este departe de ceea ce se așteaptă, este încă o veste dezamăgitoare, având în vedere beneficiile care vin cu DirectStorage.
Anunțată pentru prima dată ca parte a consolelor Xbox Series X / S de la Microsoft, API simplifică apelurile I / O pentru active 3D între SSD și GPU. După cum remarcă ArsTechnica, promisiunea DirectStorage nu reprezintă doar timpi de încărcare mai rapizi, ci îmbunătățiri ale altor elemente tehnice, cum ar fi distanța de tragere și varietatea texturii. API permite, de asemenea, jocurilor să introducă instantaneu active, permițându-le dezvoltatorilor să scape de trucurile pe care le-au folosit de zeci de ani pentru a ascunde timpii de încărcare în creațiile lor.
Alte specificații de care gamerii vor avea nevoie în cadrul Windows 11
În afară de Windows 11, vor exista câteva alte cerințe dacă vrei să profiți de DirectStorage pe computer. Unele rapoarte au sugerat că API-ul ar necesita un SSD NVMe cu cel puțin 1 TB de stocare, dar nu pare să fie cazul. Cerințele de sistem pentru Windows 11 nu menționează în prezent o cerință de capacitate.
Ceea ce solicită este un GPU DirectX 12 cu suport Shader Model 6.0. Acest lucru înseamnă că nu vei avea nevoie de cea mai recentă placă grafică pentru a profita de DirectStorage, ceea ce este o veste bună, având în vedere cât de dificilă a fost achiziționarea GPU-urilor din seria RTX 30 și RDNA 2 în ultimul an.
În aceeași notă, știm că API-ul va funcționa atât cu unități PCIe 4.0, cât și cu unități mai vechi PCIe 3.0 NVMe. Din nou, aceasta este o veste bună, având în vedere că Intel a început recent să sprijine standardul cu lansarea noilor sale cipuri Rocket Lake.