FOTO Noul sistem iDrive 8 de la BMW îți arată de ce tehnologia 5G e aur pentru industria auto

FOTO Noul sistem iDrive 8 de la BMW îți arată de ce tehnologia 5G e aur pentru industria auto

BMW e gata să-ți prezinte noul sistem de infotainment iDrive 8, unul puternic tehnologizat și-n care 5G joacă un rol extrem de important.

BMW e un nume imens în industria auto și și-a dat seama, alături de alți producători, că viitorul e mai mult despre tehnologie pe roți și mai puțin despre piese auto. Noua generație a sistemului de infotainment iDrive 8 vine să confirme acest lucru din toate punctele de vedere. Îl vei regăi pe modele ce urmează să fie lansate precum BMW iX și pe toată gama electrică i4.

Pe scurt, noul sistem e despre ecrane mai mari, mai puține butoane, sisteme de siguranță și asistență îmbunătățite și, mai important decât orice, e despre conectivitate 5G.

Noul sistem de infotainment de la BMW – iDrive 8

Grație tehnologiei 5G, conectivitate ce se va regăsi la bordul viitoarelor modele ale constructorului german, BMW deschide calea spre un viitor în care condusul nu va mai avea nevoie de șofer. Următorul pas, după electrice, îl reprezintă mașinile autonome, cele care vor fi capabile să se condusă singure, doar datorită sistemelor inteligente cu care vor fi echipate vehiculele.

Parte din noul sistem de infotainment este, între altele, BMW Curved Display, un ecran de 12,3 inci, cu rezoluție înaltă, aflat în spatele volanului pentru afișarea informațiilor necesare, dar și un touchscreen de 14,9 inci pentru tehnologiile multimedia și navigație. E îndreptat, evident, spre șofer, unghiul fiind unul gândit special pentru a-l manevra cel de la volan, dar îi vine la îndemână și pasagerului din dreapta.

Trebuie să uiți, de asemenea, de manetele de viteză, pentru că la îndemâna șoferului se va regăsi un iDrive controller, dar și un buton mare cu care poți naviga pe ecran, dacă nu vrei să folosești tehnologia touchscreen.

Controlezi volumul, poziția scaunelor și multe alte funcții care-ți arată că experiența la volanul unui model BMW e cu adevărat impresionantă.

 

BMW n-a uitat nici să-ți ofere accesul la comenzi vocale și la un asistent personal.

Acesta poate prelua comenzi vocale, dar sistemul iDrive 8 va permite și control cu ajutorul gesturilor. Poți comuta în modurile de condus, poți controla lumina din ambient, serviciile multimedia și multe altele cu ajutorul vocii sau al gesturilor.

Noile funcții sunt de găsit pe noul BMW iX, care va fi lansat anul acesta. Germanii îți promit un SUV 100% electric, cu o autonomie de până la 600 de kilometri. Impresionant, așadar, și-n interior, dar și-n exterior.

BMW iX