BMW mizează totul pe electrice: de ce e 2023 anul schimbării

BMW mizează totul pe electrice: de ce e 2023 anul schimbării

BMW, la fel ca alți producători de top din industria auto, știe că viitorul e reprezentat de mașini electrice. Așa că apasă pedala la maximum în această direcție.

BMW vrea să-și diversifice puternic gama de automobile și să insiste pe ceea ce specialiștii din industrie numesc viitorul domeniului: mașinile electrice. Producătorul german vrea ca, până în 2023, unul din cinci vehicule pe care le scoate pe piață să fie electric. E un pas mare înainte, iar planurile sunt ambițioase.

Ca să-ți dai seama de amploarea acestui plan, trebuie să te uiți la declarațiile reprezentanților companiei. Directorul general vrea să construiască cu un sfert de milion mai multe modele electrice decât își propusese inițial. Graba e mare și e cam singura strategie care poate menține producătorii în top.

BMW accelerează producția de mașini electrice.

Până în 2023, 20% din mașinile produse de compania germană vor fi electrice. Motoarele clasice pe benzină și motorină pot deveni istorie.

”Creştem semnificativ numărul de vehicule electrice. Între 2021 şi 2023, vom construi cu un sfert de milion mai multe vehicule electrice faţă de cât planificasem iniţial”, a declarat directorul general al BMW – Oliver Zipse.

BMW vrea ca aproximativ fiecare al cincilea vehicul pe care îl va construi să fie dotat cu un motor electric, până în 2023. Prin comparație, ponderea în acest an e de doar 8%. Rezultă, așadar, aproape o triplare.  Doar că pentru adopția la scară largă a modelelor electrice e nevoie și de infrastructură de încărcare. E unul dintre lucrurile pe care-l cer mai toți reprezentanții industriei auto.

Iar efortul e comun, pentru că pun umărul și guvernele. Pașii sunt deocamdată mici în această direcție, dar situația se schimbă în bine de la an la an.

”Ar trebui să fie instalate 15.000 de puncte de încărcare private şi aproximativ 1.300 publice în fiecare săptămână, începând de astăzi. Din nefericire suntem cu mult prea departe de asta”, a mai spus Zipse publicaţiei.

BMW are deja pe piață modelele 100% electrice BMW iX, BMW iX3, BMW i3 și BMW i3s.

Citește și: