FOTO Această super-mașină e, de fapt, ca o navetă spațială pe 4 roți: ce are atât de spectaculos

FOTO Această super-mașină e, de fapt, ca o navetă spațială pe 4 roți: ce are atât de spectaculos

Francezii de la Delage au venit cu un model de super-mașină, care arată ca o navetă spațială pe patru roți. Modelul e, evident, serie limitată.

Compania franceză Delage a revenit în atenție după mai bine de 70 de ani cu o super-mașină. E vorba de un model denumit D12, nume care-ți aduce aminte inclusiv de gașca hip-hop din care făcea parte și Eminem la un moment dat.

E o super-mașină, care va fi produsă în ediție limitată – doar 30 de unități – și e destinată pasionaților de viteză. Prețul e unul pe măsură.

D12 de la Delage, mașina care arată ca o navetă spațială pe roți

Nu e clar ce au vrut să facă, în mod concret, francezii de la Delage. Cert e că, după cum poți observa în poze, mașina arată ca una de curse, este super-rapidă și-ți dă senzația că te afli la bordul unei navete spațiale.

Mașina e echipată, cum altfel, cu un motor V12 de 7,6 litri, care scoate nu mai puțin de 990 de cai putere.

Pentru a îndeplini țintele de poluare, sub capotă se află și un motor electri, astfel că șoferul poate comuta pe partea electrică.

Delage va produce doar 30 de astfel de modele, iar prețul e unul pe măsură: aproximativ două milioane de euro. Important de precizat, însă, că primele două modele s-au vândut deja, semn că există colecționari și nostalgici în egală măsură.

Nu există, deocamdată, detalii despre viteza pe care o atinge acest model, dar se pare că accelerează la 100 de kilometri pe oră în doar două secunde și jumătate. Posibil ca testele realizate pe circuitele profesioniste să arată că mașina poate doborî recordurile actuale de viteză. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: