Fostul director Google dă lovitura. Vânătorul de trofee a spart peste 60 de milioane de dolari pe un moft

Fostul director Google dă lovitura. Vânătorul de trofee a spart peste 60 de milioane de dolari pe un moft

La doar cinci luni după ce a fost scos la vânzare pentru prima dată, la un preț de 75 de milioane de dolari, așa-numita reședință Jay Paley din Los Angeles – un conac istoric din anii 1930 – a fost vândută pe 61,5 milioane de dolari, o sumă care reprezintă a doua cea mai costisitoare vânzare de case în California, până în 2021.

Documentele confirmă faptul că misteriosul cumpărător al proprietății este Eric Schmidt , fostul CEO și titan tehnologic multimiliardar din Silicon Valley. El a fost CEO Google între 2001 și 2011, președinte executiv Google între 2011 și 2015, președinte executiv al Alphabet Inc. din 2015 până în 2017.

Schmidt a cumpărat proprietatea din moștenirea lui William Barron Hilton, care a murit din cauze naturale în incintă în septembrie 2019.

Hilton a locuit în conac timp de aproape 60 de ani, după ce l-a cumpărat la începutul anilor 1960 la un raport cost de doar 475.000 dolari.

New York Post notează că locuința a servit drept cadru pentru sedința foto a nepoatei sale, Paris Hilton, 2000 Vanity Fair , la care ea se referă acum ca fiind „iconică” pentru lansarea carierei sale.

Deși Jay Paley Residence este amplasată tehnic în Holmby Hills, casa se află de fapt la o răscruce de drumuri foarte dorită, unde converg cartierele exclusiviste Beverly Hills, Bel Air, Holmby Hills și Benedict Canyon.

Conacul nu este vizibil de pe stradă, iar proprietatea este ascunsă în spatele porților de fier, a unui perete de gard viu și a unei căi de acces deosebit de lungi.

Descrisă în listă ca o „interpretare rară și stelară a arhitecturii tradiționale engleze georgiene”, conacul elegant are zeci de camere, inclusiv 13 dormitoare și 14 băi.

conac-director-google

Terenul aferent suprafeței construite include grădini cu arbordi, zone întinse de gazon, toate alcătuind un tabloui idilic, tocmai bun pentru a te relaxa doar privind.

În plus față de conacul principal, moșia include construcții pentru personal și aripi de oaspeți situate discret, în afara vederii de la intrarea principală.

Există, de asemenea, un teren de tenis luminat cu pavilion de vizionare. Complexul generos este înconjurat de unele dintre cele mai scumpe case din California.

director-google-conac

Conacul acesta nu este prima achiziție imobiliară scumpă a lui Eric Schmidt. Anul trecut, el și soția sa au cheltuit 30,8 milioane de dolari pentru una dintre cele mai extraordinare moșii din Santa Barbara, așa-numita „Villa Solana”.

Schmidt este cunoscut în lumea imobilialelor ca fiind un vânător de trofee. El mai deține un complex Montecito de 20 de milioane de dolari, cumpărat de la Ellen DeGeneres în 2007; un penthouse din Manhattan de 15 milioane de dolari; o proprietate în Miami Beach și un conac spectaculos în Nantucket.

Bineînțeles, merită menționat și faptul că Jay Paley Residence nu este singura moșie din Schmbidt Holmby Hills; în 2014, el a plătit familiei actorului Gregory Peck 22 de milioane de dolari pentru un conac francez în stil castel care a suferit de atunci o renovare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: