Florin Cîțu, ieșire în forță: copiii, pensionarii și angajații vor primi mai mulți bani de la stat

Florin Cîțu, ieșire în forță: copiii, pensionarii și angajații vor primi mai mulți bani de la stat

Proaspăt ales în fruntea Partidului Național Liberal, premierul Florin Cîțu se lansează în spațiul public cu promisiuni importante pentru aproape toți cetățenii României. Potrivit premierului, în curând vor fi majorate pensiile, alocațiile, dar și salariile.

Premierul României a declarat că, de la 1 ianuarie 2022, românii vor primi bani mai mulți de la stat. Pe de-o parte, va crește cuantumul alocațiilor pentru copii și cel al salariului minim pe economie, iar pe de altă parte, pensionarii se vor bucura și ei de mai mulți bani pe lună, după o viață de muncă.

„De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă la Antena 3.

Bani mai mulți de la stat pentru pensionari, copii și angajați

Florin Cîțu susține că aceste creșteri sunt necesare, pentru a asigura românilor un venit mai substanțial și că nu au nicio legătură cu politica.

„Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a punctat liderul liberal.

Primul ministru a oferit și detalii cu privire la cuantumul de creștere al salariului minim pe economie. Conform acestuia, ar fi bine să se aplice o majorare de 10 procente venitului minim.

De aceeași părere este și ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a avansat chiar un procent mai generos, de 12%.

„În acest moment suntem în etapa de negociere între patronate şi sindicate, iar Guvernul are propria proiecţie cu privire la capacitatea de susţinere a majorării salariului minim. În mod firesc, majorarea salariului minim se face de la începutul anului. Însă, dacă această situaţie a creşterii preţurilor va evolua negativ, luăm în calcul şi o majorare mai rapidă”, a arătat ea.

„Aş vrea să ştiţi că s-au făcut până acum solicitări de majorare între 8 şi 12%. Pe mine mă interesează, ca ministrul al Muncii, ca majorarea să fie consistentă şi simţită”, a mai spus Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Citește și: