Filme celebre despre care nu știai că s-au turnat în România

România a devenit, în ultimii ani, locația preferată a regizorilor de peste hotare. Astăzi aflăm împreună ce filme celebre au fost turnate pe meleagurile mioriței.

Numele unor filme celebre care au fost turnate în România

Multe regiuni pitorești ale României au devenit pentru un timp, platoul de filmare pentru filme celebre. Atrași de peisaje sau de studiorile patriei noastre, multi regizori au ales să-și facă filmele aici. Producțiile au adus pe meleagurile noastre și foarte multi actori cunoscuți. Iată cine s-a minunat de frumusețile României în timp ce turna un film pe la noi.

Cold Mountain (2003)

O parte din filmul care îi are în distribuție pe Jude Law, Nicole Kidman și Renee Zellweger, s-a filmat în locuri precum București, Râșnov și alte orașe. Acțiunea se petrece în America anilor 1860. Într-o țară cutremurată de război are loc o aventură în care sunt implicați trei oameni: soldatul Inman, Ada si Ruby. Supraviețuirea fizică și psihică a celor trei personaje depinde de legătura dintre ei.

Modigliani (2004)

Chiar dacă acțiunea filmului se petrece în Paris, toate secvențele sunt filmate în capitala României. La începutul secolului XX, Modigliani, un elev al lui Brâncuși, trăiește o poveste de dragoste cu Jeanne în Paris. Legătura dintre cei doi rezultă într-un copil nelegitim, copil care este trimis să trăiască la o mănăstire. Durerea tatălui este atât de mare încât acum caută tot felul de mijloace pentru a face rost de bani, pentru a-și lua copilul înapoi spre a-l crește.

Transporter 3 (2008)

Filmul s-a turnat în Franța, Ungaria, Ucraina și România. Scena filmată în țara noastră are loc într-o benzinărie. Frank Martin este forțat să o transporte pe Valentina, fata lui Leonid Vasilev, un om influent din Ucraina. Valentina a fost răpită, așa că Frank trebuie să o ducă de la Stuttgart la Budapesta, până ajunge la Odessa. Cu ajutorul inspectorului Tarconi, Frank va încerca să întoarcă situația împotriva celor care l-au forțat să o transporte pe Valentina.

War Dogs (2016)

Filmul spune povestea unor tineri care au câștigat un contract de 300 de milioane de dolari din partea Pentagonului pentru a suplimenta cu arme aliații din Afghanistan. Secvențe din film au fost filmate în București, în Casa Poporului.

A Christmas Prince (2017)

Este una dintre cele mai populare producții de Crăciun. Filmul o are ca personaj principal pe Amber, o jurnalistă care sub pretextul că e profesoară, intră în palatul familiei regale din Aldovia. Majoritatea scenelor sunt filmate în Sinaia și la Castelul Peleș.

The Brothers Bloom (2008)

Frații Bloom sunt experți în înșelătorii, iar faima lor s-a răspândit în întreaga lume. Aceștia sunt deciși să ducă la bun sfârșit o escorcherie, care o implică și pe Penelope, o tânără foarte bogată. Fata locuiește într-un palat, chiar în Castelul Peleș.

Bunraku (2010)

Filmul a fost turnat într-un studio din București și i-a avut ca protagoniști pe Josh Hartnett, Woody Harrelson și Demi Moore.Într-o lume în care armele de foc sunt interzise, iar legea se face cu sabia, un hoinar misterios, un tânăr samurai cu o misiune de onoare și un barman plănuiesc răzbunare împotriva unui lider nemilos și a armatei lui de criminali, condusă de nouă asasini în frunte cu Killer #2, un asasin cu inima de gheață, versat și mânuitor al unei săbii aducătoare de moarte.

The Whistleblower (2010)

Cu ocazia filmărilor pentru această peliculă, ne-au vizitat țara Achel Weisz și Monica Belluci. Drama regizată de Larysa Kondracki ne-o prezintă pe Kathryn Bolkovac, o polițistă din Nebraska cooptată într-o misiune de păstrare a păcii din Bosnia. Femeia își riscă slujba și propria viață în încercarea de a aduce la lumină într-un imens scandal sexual în care erau implicate personalități americane, dar și oficiali ai Națiunilor Unite.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011)

Nicholas Cage a fost găzduit de câteva pensiuni la Rovinari, Hunedoara, Transfăgărășan și Sibiu, atunci când a filmat Ghost Rider în România.  Această parte din seria Ghost Rider este unul dintre cele mai populare filme filmate în România. În această nouă versiune, regizată de Neveldine/Taylor (Crank), Johnny se luptă cu blestemul care l-a transformat în diabolicul vânător de recompense, dar riscă totul când face echipă cu liderul unui grup de călugări rebeli (Idris Elba), pentru a salva un băiat de amenințarea diavolului și, poate, pentru a scăpa el însuși pentru totdeauna de acel blestem.

Sherlock (2010)

Bucureștiul s-a înfiorat de prezența lui James D’Arcy pe întreaga durată a filmărilor pentru Sherlock. Daca știați ceva despre detectivul Sherlock Holmes, uitați tot. Avem parte de o nouă și interesantă perspectivă asupra renumitului detectiv. Holmes (James D’Arcy) este reinventat într-o maniera revigorantă și binevenită. Tânărul Sherlock are în jur de douăzeci de ani, e dornic de afirmare și ușor arogant. Nu este deloc acea mașinărie rece și calculată, ci dimpotrivă, este profund uman.

Citește și: