Fără mașină și cu banii luați: toți șoferii trebuie să știe ce se întâmplă cu autoturismele ridicate

Fără mașină și cu banii luați: toți șoferii trebuie să știe ce se întâmplă cu autoturismele ridicate

Nu puține sunt mașinile ridicate de către autorități din diverse motive. Unele ajung chiar să fie abandonate. Partea proastă este însă că nu pierzi doar autoturismul.

Radu Mihaiu este primarul sectorului doi din București, iar într-o postare recentă de pe Facebook a detaliat problema autoturismelor abandonate. Oficialul a insistat mai ales pe costurile aferente ridicării mașinilor și pe faptul că această problemă s-a acutizat în ultimele luni. Ca referință, este vorba de zeci de autoturisme ridicate în ultimele două luni.

Ce se întâmplă cu mașina, după ce îți este ridicată

Primarul Radu Mihaiu a explicat că proprietarii acestor vehicule ridicate de către autorități au la dispoziție „30 de zile ca să le recupereze înainte să înceapă drumul către fier vechi. După acest termen și o ultimă notificare, începe procesul de intrare în proprietatea statului și radierea autovehiculului. În funcție de cum merge lanțul birocratic, în alte 15 – 60 de zile mașina e pregătită pentru predarea la REMAT”.

În ceea ce privește costurile, în mod previzibil, acestea nu sunt deloc mici și trebuie recuperate de undeva. Edilul a insistat pe faptul că vor fi recuperate de la proprietarii vehiculelor.

„De la momentul în care depistăm mașina abandonată pe stradă până la scoaterea definitivă din uz e un proces foarte complicat și anevoios. Un proces care implică costuri cu ridicarea și depozitarea. Să vă scape primăria de o mașină pe care nu o mai folosiți NU e gratis. O parte dintre costuri sunt acoperite din valorificarea la fier vechi, dar restul rămân de plată pentru proprietarul care nu s-a descotorosit de ea la momentul potrivit”, a detaliat primarul.

În aceeași postare, oficialul a profitat de ocazie pentru a încuraja cetățenii capitalei să-și ducă singuri mașinile la fiare vechi.  „O mașină care nu mai circulă nu ajută pe nimeni. E doar un obiect care adună mizerie și ocupă spațiul public. E mai bine pentru TOATĂ lumea dacă vă despărțiți de ea corespunzător și o duceți singuri la fier vechi”, a concluzionat primarul sectorului doi din București.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: