Fanii Dacia trebuie să știe: ai fi uimit ce modele de la Mioveni se vând cel mai bine

Fanii Dacia trebuie să știe: ai fi uimit ce modele de la Mioveni se vând cel mai bine

În timp ce, în urmă cu un deceniu, mașinile cu GPL erau în mare parte modificate de proprietari pentru a suporta acest tip de combustibil, Dacia și grupul Renault au reînviat adopția acestui combustibil în modele de serie, iar numărul clienților este surprinzător de mare.

Oficialii din spatele brandului au atras atenția încă de acum câteva luni că posesorii de Dacia sunt niște clienți care știu ce vor, nu pun preț pe particularități tehnice foarte avansate pretențioase, ci sunt interesați de un raport foarte bun preț/performanță. În cazului acestui tip de public, se încadrează foarte bine motorizarea GPL, mai ales dacă avem în vedere că producătorul de la Mioveni oferă pe mașinile sale o motorizare mixtă, benzină/GPL. Astfel, ai toate motivele să faci tranziția.

Dacia cu GPL se vinde ca pâinea caldă

Grupul Renault a ajuns să facă legea pe zona de GPL și, deși nu avem vânzări din România, în Franța, aceste autoturisme au făcut valuri în luna septembrie. Conform datelor obținute de Autonews.fr, nu mai puțin de 4794 de astfel de mașini s-au comercializat în țara mamă a grupului. Dincolo de numărul în sine, mai interesant este trendul de la un an la altul. În septembrie 2020, doar 3273 de astfel de mașini se comercializase.

Dacă defalcăm respectiva performanță pe modele de Dacia, Sandero se bucură de ocuparea primului loc în clasament, 3264 de mașini vândute, în timp ce Dacia Duster se mulțumește cu poziția a doua din top, cu 623 de autoturisme. Urmează, în ordine, Renault Clio, Renault Captur, Dacia Logan și Dacia Lodgy.

Având în vedere succesul acestor modele, este foarte probabil că motorizarea cu pricina să ajungă, ca opțiune de configurare, pe toate autoturismele constructorului român, indiferent dacă se vor comercializa în interiorul sau în afara graniței. Adopția este facilitată și de prețul accesibil pentru gazul lichefiat, în timp ce benzina tinde să fie din ce în ce mai inaccesibilă. Ca referință, în România, prețul este de 3,21 lei pe litru de gaz lichefiat.

Citește și:
Etichete: