Facebook face angajări: ce trebuie să faci, pentru ca Mark Zuckerberg să fie șeful tău

Facebook face angajări: ce trebuie să faci, pentru ca Mark Zuckerberg să fie șeful tău

Dacă ești pasionat de cea mai mare rețea socială din lume, poate că ar fi interesant să ajungi să lucrezi pentru miliardarul Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook.

Compania lui Zuckerberg tocmai a anunțat că are planuri mari de dezvoltare, pe termen mediu și lung, Facebook vrea să treacă la următorul nivel și să investească masiv în domenii precum tehnologia realității augmentate.

În tech, lucrurile avansează repede, iar marile platforme care nu țin pasul cu schimbarea vor pierde competiția pe piață, unde se duce o luptă acerbă între giganții de tipul Twitter, Facebook, TikTok, etc.

Pentru a-și consolida poziția de piață și a face tranziția la ceea ce va presupune interacțiunea digitală în viitor, Facebook e în căutare de resursă umană. Știm cu toții că, dincolo de finanțe, fără specialiști în domenii diverse, evoluția e practic imposibilă. Se pare că o știe foarte bine și Mark Zuckerberg, care are de gând să angajeze 10.000 de specialiști, în următorii cinci ani. Oricine din Uniunea Europeană poate prinde un loc de muncă de viitor, în cea mai mare și populară platformă socială care a existat vreodată în lume.

Ce criterii trebuie să îndeplinești

Perspectivele de dezvoltare sunt uriașe, spun reprezentații celebrei rețele sociale, însă pentru a ajunge să lucrezi pentru Zuckerberg, ai nevoie de „recomandări” serioase.

Facebook nu caută simpli muncitori, ci adevărați profesioniști, persoane înalt calificate și pasionate de tehnologie și de viitorul acestea.

Facebook a caracterizat această mișcare ca un „vot de încredere” în sectorul tehnologic european. De ce recrutează Facebook din Uniunea Europeană? Compania susține că aici are o bază mare de clienți, dar s-a orientat către această regiune și datorită faptului că blocul comunitar are învățământ superior de primă clasă.

Gigantul tehnologic are deja un birou Reality Labs în Cork, Irlanda și a deschis un laborator de cercetare al inteligenței artificiale în Franța. În 2019, Facebook a colaborat cu Universitatea Tehnică din München pentru a crea un centru de cercetare în domeniul eticii inteligenței artificiale.