15 feb. 2021 | 11:56

Facebook nu se oprește din a copia ideile altora: de ce vrea să vină cu un ceas inteligent

ACTUALITATE
Facebook nu se oprește din a copia ideile altora: de ce vrea să vină cu un ceas inteligent

Facebook a pornit ca o rețea de socializare de campus, dar a ajuns să domine lumea. Și a ajuns aici inclusiv prin a copia ideile altora.

Facebook vrea să vină pe piață cu un ceas inteligent. E cel mai nou proiect pe partea de hardware pe care-l pregătește compania lui Mark Zuckerberg și, deși informația nu e confirmată oficială, gigantul ar lucra intens la acest dispozitiv.

Surse din interiorul companiei, citate de The Information, susțin că dispozitivul ar putea apărea pe piață anul viitor. Evident că nu e o idee bună, din moment ce mai mulți producători au pe piață astfel de dispozitive. Dar Facebook pare că a stat pe bară, a luat notițe și a decis să intre și pe această piață.

O piață care e extrem de ofertantă din prisima datelor de sănătate ale utilizatorilor. Unele care valorează extrem de mult în ochii companiilor farmaceutice și nu numai.

Facebook vrea să lanseze propriul ceas inteligent

Ceasul inteligent al celor de la Facebook, dacă va apărea pe piață, nu va fi diferit față de ceea ce există deja. Va avea un set similar de facilităţi cu produsele actuale, urmând să ofere funcţii de sănătate şi fitness. Acesta va dispune de facilităţi de comunicare video, urmând să poată realiza chat-uri video cu dispozitivele din seriile Portal şi Oculus.

La baza viitorului smartwatch va sta un sistem de operare bazat pe Android, care este open-source şi poate fi modificat de oricine. Însă, nu se ştie dacă acest sistem de operare va fi Wear OS, al celor de la Google, sau o altă variantă, scrie news.ro. Facebook nu are un sistem de operare propriu, însă sursele citate susţin că gigantul american lucrează la unul. Astfel, există şi varianta ca Facebook să folosească un sistem de operare propriu, bazat pe versiunea open-source de Android.

Un smartwatch marca Facebook nu ar trebui să reprezinte o mare surpriză, Compania americană nu este la primul produs hardware, având peste 6.000 de angajaţi care lucrează la diverse proiecte de acest gen.

În 2019, Facebook a cumpărat CTRL-Labs, un startup care dezvolta interfeţe wireless prin care dispozitivele erau controlate prin transpunerea în comenzi a semnalelor electrice emise de creier. O astfel de tehnologie ar putea înlocui interfeţele fizice de control şi ar putea da naştere unor noi tipuri de dispozitive.