Evaluarea Națională 2021: azi încep înscrierile absolvenților de clasa a VIII-a, ce trebuie să știe toți părinții

Evaluarea Națională 2021: azi încep înscrierile absolvenților de clasa a VIII-a, ce trebuie să știe toți părinții

Evaluarea Națională 2021 deschide calendarul sezonului de examene din acest an, iar părinții trebuie să aibă în vedere mai multe aspecte legate de înscrierea elevilor în procesul de evaluare. Mai important decât atât este însă faptul că înscrierile încep azi, 7 iunie.

Procesul de înscriere al elevilor de clasa VIII-a în cadrul Evaluării Naționale 2021 are loc în această săptămână, 7-11 iunie 2021, conform datelor puse la dispoziție de Ministerul Educației. Spre deosebire de alți ani, însă, părinții nu joacă niciun rol în acest proces, iar această realitate este valabilă și în cazul tinerilor absolvenți. Întregul proces este automatizat și cade în sarcina administrației școlilor. ”Nu se completează nicio cerere de înscriere pentru candidații seriei curente”, a explicat Maria Manea, președinte al Comisiei naționale pentru organizarea Evaluării Naționale, pentru edupedu.ro.

Absolvenții clasei a VIII-a din acest an sunt înscriși automat la examenul de Evaluare Națională de către secretariatele unităților de învățământ, a anunțat Maria Manea, secretar de stat în Ministerul Educației și președinte al Comisiei naționale pentru organizarea examenului de Evaluarea Națională. ”Înscrierea candidaților pentru Evaluarea Națională se face astfel: pentru candidații din seria curentă, secretarii unităților de învățământ, în conformitate cu evidențele școlii, introduc datele personale ale elevilor în platforma dedicată Evaluării Naționale. Asadar, nu se completează nicio cerere pentru candidații seriei curente.”, a adăugat Maria Manea

„Fac un apel la conducerile unităților de învățământ și inspectoratele școlare județene să informeze corect elevii și familiile acestora”, a mai spus președintele Comisiei naționale pentru organizarea examenului de Evaluare Națională. În cazul candidaților din anii precedenți care, de această dată, reiau procesul de evaluare, înscrierea se face de către secretariatul unității de învățământ pe care candidații au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceștia.

Calendar Evaluare Națională 2021 pentru absolvenții clasei a VIII-a

07-11 iunie 2021 – Înscrierea la evaluarea națională

22 iunie 2021 – Limba și literatura română – probă scrisă

24 iunie 2021 – Matematica – probă scrisă

25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă

29 iunie 2021 (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor

30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor

4 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Citește și: