eMAG intră în zona creditării: cum vrea să te împrumute pentru cumpărăturile de pe site

eMAG intră în zona creditării: cum vrea să te împrumute pentru cumpărăturile de pe site

eMAG vrea să acorde credite celor care fac cumpărături de pe site, așa că a încheiat un parteneriat în acest sens cu o bancă din România.

eMAG vine cu o decizie-surpriză la început de an. A încheiat un parteneriat cu Idea Bank pentru a acorda și credite. Serviciile de creditare se referă, evident, la finanțarea cumpărăturilor de pe site. Important de spus că acordarea împrumutului se acordă doar pe baza istoricului de pe site.

Adică eMAG se va uite, între altele, și la ce ai comandat înainte de pe site.

eMAG vrea să acorde credite pentru cumpărăturile de pe site

Serviciul se bazează pe un proces de identificare şi pe un model de evaluare care ia în calcul istoricul de comenzi al clientului pe eMAG şi istoricul său de plată la Biroul de Credit, iar solicitarea de credit poate fi aprobată în doar zece minute, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii companiei.

„Timpul este o resursă preţioasă în vieţile oamenilor, iar acum, doar cu un smartphone, clienţii noştri pot obţine aprobarea unei finanţări în cel mult zece minute printr-un flux  simplu şi intuitiv, în care cererea online de finanţare este redusă la un singur câmp care trebuie completat”, explică Mircea Balica, manager servicii financiare eMAG.

Soluţia este dezvoltată de eMAG în colaborare cu Idea::Bank, FintechOS şi Bitnovel.

„Proiectul reprezintă o adaptare a bankingului modern la realităţile unui magazin online: pe lângă produsele achiziţionate în coşul de cumpărături, clientul primeşte şi o soluţie de finanţare fără niciun drum la bancă şi cu un efort minim, 100% în online. Soluţia este unică şi inovatoare pe piaţa bancară din România, deoarece criteriile de acordare ale creditului sunt adaptate la istoricul clientului pe platforma eMAG. Cu alte cuvinte, cu cât clientul a cumpărat mai frecvent şi mai recent în magazinul online, cu atât cresc şansele de aprobare a împrumutului”, adaugă Alin Daniel Fodoroiu, Vicepreşedinte Executiv Idea::Bank.

Cum faci să iei credit de la eMAG

Pașii sunt simpli, explică reprezentanții companiei. Solicitarea de credit poate fi aprobată în doar zece minute, iar creditul online are o dobândă avantajoasă, comparabilă cu dobânzile creditelor de nevoi personale din piață.

Serviciul online se bazează pe un nou proces de identificare și pe un model de evaluare care ia în calcul istoricul de comenzi al clientului pe eMAG și istoricul său de plată la Biroul de Credit. Clienții își pot finanța coșul de cumpărături în câțiva pași simpli, astfel:

  1. Clientul adaugă în coș produsele dorite și alege plata în rate eCREDIT prin Idea::Bank – Smart shopping. Pentru identificare, trimite o fotografie cu actul de identitate. În câteva secunde primește un cod prin SMS prin care validează numărul de telefon și trimite un video selfie.
  2. Banca analizează pe loc cererea de finanțare a clientului și trimite răspunsul online. Imediat după clientul intră automat în pasul de semnare a contractului de credit.
  3. Contractul de credit este semnat electronic, folosind codul trimis prin SMS pe numărul de telefon validat la primul pas.
Citește și: