Încearcă Elon Musk apropierea de Vladimir Putin? De ce vrea să-și ”ducă” Tesla și în Rusia

Încearcă Elon Musk apropierea de Vladimir Putin? De ce vrea să-și ”ducă” Tesla și în Rusia

Elon Musk ar fi foarte aproape să deschidă o fabrică Tesla în Rusia. A mai încercat și-n trecut o apropiere de Vladimir Putin, supranumit țarul de la Moscova. Și se pare că n-a abandonat aceste intenții.

Elon Musk a creat un business de real succes grație Tesla, constructorul american de mașini electrice, care a reușit să deseneze direcția întregii industrii auto.  Prima fabrică din afara Americii  se găsește în China, producătorul se pregătește să o deschidă și pe cea din Germania și acum atacă și Rusia.

Musk susține acum că e foarte aproape să bată palma cu autoritățile din Rusia pentru a deschide în viitor o fabrică pe teritoriul țării. E printre puținele momente când companii occidentale se uită și către Rusia, țară considerată una cu regim mai puțin permisiv pentru dezvoltare și inovare.

Musk ar vrea să-și ”ducă Tesla” în Rusia lui Putin

Anunțul potrivit căruia Elon Musk ar putea intra pe piața din Rusia a fost făcut chiar de șeful Tesla.

„Cred că suntem aproape de a stabili o prezență Tesla în Rusia și cred că asta ar fi minunat. În timp, vom căuta să avem fabrici în alte părți ale lumii, posibil Rusia la un moment dat”, a spus Elon Musk, potrivit Automotive News.

Tesla are acum prezență pe aproape toate continentele: are o fabrică în SUA,  a deschis una și în China și se pregătește să o inaugureze pe cea din Germania anul acesta. Dacă ar deschide o fabrică și-n Rusia, atunci Elon Musk ar ajunge la un total de patru uzine în care fabrică modele electrice.

Elon Musk încearcă, din nou, apropierea față de Vladimir Putin și pledează pentru o mai mare apropiere între SUA și Rusia. Șeful Tesla nu s-a sfiit să laude, între altele, talentul și energia rușilor, încurajându-i pe aceștia „să fie optimiști în legătură cu viitorul”.

Musk l-a invitat, la un moment, pe Vladimir Putin la o discuție pe Clubhouse. Acea întâlnire de pe chat-room n-a avut loc niciodată. Dar dacă Tesla se va uita mai cu atenție spre Rusia și chiar are de gând să se extindă pe piața de acolo, relația dintre cei doi s-ar putea schimba.

Cel mai probabil, în bine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: