Elon Musk și Tesla Motors România: cum a ajuns țara noastră în vizorul CEO-ului american

Elon Musk și Tesla Motors România: cum a ajuns țara noastră în vizorul CEO-ului american

Românii care investesc în mașini electrice nu sunt foarte mulți, dar se pare că sunt suficienți pentru ca România să ajungă în vizorul CEO-ului Tesla.

În urmă cu câteva zile, Tesla și-a deschis o sucursală pe teritoriul României. Decizia a fost luată nu pentru a facilita comercializarea de mașini electrice ale gigantului american, ci pentru a încuraja respectivele achiziții prin instalarea unor stații de încărcare Supercharger pe teritoriul țării noastre.

Sucursala a fost denumită Tesla Motors Romania, fiind înființată în urmă cu 13 zile, cu sediul social în clădirea Central Business Park din București, relevă date prezentate acum de termene.ro.

În prima fază, era planificată instalarea unei stații de tip Supercharger doar în București, dar s-au adăugat proiectul inițial stații suplimentare în Pitești, Timișoara și Sibiu. Printre absenții importanți din această listă se numără Cluj, Brașov sau Iași. Implementarea inițiativei va începe cu Timișoara.

Primul Supercharger, capabil de încărcare rapidă pentru mașinile electrice atât ale companiei, dar și ale concurenței, va fi deschis la Timișoara, în trimestrul I al acestui an, după care vor urma București, Pitești și Sibiu, în trimestrul II al anului.

Acest efort logistic a fost inițiat datorită creșterii interesului pentru autoturisme Tesla în România în ultimul an. Ca referință, în 2020, s-au înmatriculat 56 de mașini electrice ale companiei conduse de Elon Musk pe teritoriul țării noastre. Față de 2019, creșterea a fost de 250%. Acum doi ani, discutam de doar 16 unități înmatriculate.

Potrivit datelor oficiale, la finalul anului 2019, pe șoselele din România erau înmatriculate 87 de automobile Tesla, dintre care 55 aveau o vechime de sub doi ani, iar 30 aveau, la 1 ianuarie, între 3 și 5 ani. Dacă le adăugăm și pe cele cumpărate în 2020, avem un volum total de 143 de automobile Tesla în circulație, în România.

În privința posibilității achiziționării unei mașini electrice, este important de reținut că, deși comenzile pentru autoturisme Tesla sunt disponibile pentru români prin site-ul oficial al companiei, livrarea nu se face în România. Trebuie să te deplasezi în alte țări europene pentru a intra în posesia autoturismului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: