31 mart. 2021 | 13:21

E gratis la Digi: oferta pentru românii din aceste orașe se folosește direct pe telefon

Ghidul cumpărătorului
E gratis la Digi: oferta pentru românii din aceste orașe se folosește direct pe telefon

Digi | RCS-RDS s-a remarcat cu numeroase opțiuni introduse de-a lungul timpului. Una dintre cele mai utile presupune că ai biletul de autobuz și nu numai direct pe telefon.

„Scapă de grija plății transportului în comun cu plata prin SMS de la DIGI! Cu noi călătorești fără griji, plătești în siguranță și ai totul la un simplu mesaj distanță”, susține compania într-un mesaj publicat pe Facebook.

Vestea și mai bună e că e gratis să folosești opțiunea. Tu plătești doar contravaloarea titlului de călătorie.

Cum folosești opțiunea de la Digi

digi plata sms

Înainte de urcarea în mijlocul de transport, trimiți un SMS la numărul scurt pe care îl alegi în funcție de regia de transport și de zona în care călătorești. SMS-ul va conține o literă sau o combinație de litere. Urmează să primești un SMS de activare a titlului de călătorie, care conține codul de control. Vei comunica acest cod în cazul unui control.

Dacă dorești să cumperi prin SMS mai multe bilete sau legitimații de călătorie, vei trimite SMS-uri separate, care vor activa coduri de control diferite.

Totuși, ține cont că, pe parcursul călătoriei, trebuie să ai disponibil telefonul de pe care ai făcut comanda multiplă, pentru a dovedi plata prin SMS a titlurilor de călătorie.

Totodată, asigură-te că primești codul de control. Dacă nu l-ai primit, comanda nu este considerată validă. Motivele pentru care nu ai primit SMS-ul de confirmare a plății ar putea fi: ai tastat un cod de comandă greșit; nu mai ai memorie pentru primirea mesajelor noi; mesajul nu a ajuns în serverul de comandă (congestionare, căderi, etc.); nu ai semnal la telefon.

Cât despre plata călătoriilor, acestea sunt direct în factura pentru servicii Digi. Acestea sunt trecute drept tarif al SMS-ului pe care l-ai transmis.

Dacă ai nevoie de mai multe informații, Digi are o pagină dedicată aici. Ai informații pentru București (STB), Ploiești (RATP), dar și Constanța (RATC), Cluj sau Alba Iulia.

Iar dacă mergi cu mașina personală, Digi are și opțiunea pentru parcare. Ai mai multe detalii aici.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele