17 mart. 2021 | 06:44

După ”dezastrul” cu AstraZeneca, toate vaccinurile împotriva Covid-19 ajung sub microscop: anunțul oficialilor

ACTUALITATE
După ”dezastrul” cu AstraZeneca, toate vaccinurile împotriva Covid-19 ajung sub microscop: anunțul oficialilor

Uniunea Europeană, în frunte cu Agenția Europeană a Medicamentului, încearcă să găsească cea mai bună soluție pentru a minimiza nivelul de panică în rândul populației vizavi de vaccinare.

Aproximativ 17 state din cadrul Uniunii Europene au decis întreruperea vaccinării cu AstraZeneca. Aceasta este o măsură de precauție, în urma semnalării unor probleme sanguine la persoane inoculate cu acest ser, precum dificultăţi de coagulare sau formarea de cheaguri de sânge (tromboze), dar fără o legătură dovedită în acest stadiu.

În cazul unor țări precum România, în care oficialii au decis în mod oficial să continue vaccinare, un procent semnificativ din populație a decis că nu se mai vaccinează. Pe parcursul zilei de ieri, aproximativ 33.000 de români și-au anulat programarea la vaccinare, pentru a evita AstraZeneca. Acum, a sosit momentul să avem parte de o reacție oficială de la Bruxelles pe marginea acestui subiect.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) examinează efectele „indezirabile asociate tuturor vaccinurilor” împotriva Covid-19, a declarat marţi directoarea acestei instituţii care în prezent investighează cazurile de formare a unor cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu serul produs de AstraZeneca, scrie Agerpres.

În teorie, efortul este unul general și are ca scop analizarea situației referitoare la toate vaccinurile împotriva noului coronavirus aflate în circulație în Europa. În practică, cel puțin momentan, atenția se concentrează asupra soluției de imunizare de la AstraZeneca. EMA examinează „toate vaccinurile aflate în circulaţie în prezent”, a explicat directoarea acestei agenţii, Emer Cooke, în conferinţa de presă de marți.

În ceea ce privește poziția oficială făță de vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford, oamenii au fost cât se poate de fermi. Agenţia Europeană a Medicamentului a mai transmis marți că rămâne „ferm convinsă” că beneficiile vaccinului anti-Covid produs de AstraZeneca depăşesc riscurile şi a subliniat că face în prezent o evaluare a fiecărui caz în parte, rezultatele acestei analize urmând să fie discutate joi în comitetul pentru siguranţă al EMA, ca apoi să fie făcute publice.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele