18 aug. 2021 | 06:55

Doar Dacia nu și-ar lua guvernanții noștri: ce mașini își cumpără senatorii, cât costă

ACTUALITATE
Doar Dacia nu și-ar lua guvernanții noștri: ce mașini își cumpără senatorii, cât costă

Aproape în fiecare an, autoritățile române organizează o licitație pentru achiziția de autoturisme noi. De această dată, au făcut un efort deosebit pentru a fi siguri că nu cumva ajunge cineva din Senatul României la volanului unei mașini Dacia.

Prin Sistemul electronic de achiziții publice sau SEAP, autoritățile române tocmai au înregistrat o licitație pentru achiziția de autoturisme. Prin anunțul disponibil la această adresă, oficialii vor să cumpere mai multe mașini, dar niciuna dintre cele oferite de comercianți nu va putea fi Dacia, din cauza unei restricții explicite. Cu alte cuvinte, autoritățile se dau peste cap pentru a nu fi văzute la volanul unui Logan sau Duster.

Ce mașini își cumpără senatul României, de ce nu sunt Dacia

Nu mai puțin de 17 autoturisme noi vor intra în parcul auto al Senatului României. Niciuna dintre ele nu va fi însă Dacia pentru autoritățile au impus ca noile mașini să fie exclusiv plug-in hybrid. La ora actuală, gigantul de la Mioveni are în portofoliu doar creații cu propulsie tradițională. Dacia Spring este electrică, dar pe lângă faptul că nu se livrează încă în România, din nou, nu este plug-in hybrid, cum se cere în licitație.

Senatul României și-a propus să achiziționeze 17 autoturisme plug-in hybrid și două autoutilitare. Valoarea estimată a procedurii este de 2,4 milioane de lei. Dacă discutăm doar de valoarea mașinilor hybrid, acelea ar trebui să aibă o valoare totală de 2,21 milioane de lei sau 130.000 pe bucată. Dacă înțelegi mai bine prețul autoturismelor în lei, discutăm de 26.000 de euro. Pentru cele două autoutilitare, prețul este undeva între 75.000 și 129.000 lei.

Cei interesați pot depune oferte până la 15 septembrie 2021. În cazul în care două sau mai multe oferte sunt situate pe primul loc, autoritatea contractantă solicită ofertanților respectivi o nouă propunere financiară, iar contractul va fi atribuit ofertantului a cărui nouă propunere financiară are prețul cel mai scăzut.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele